Hlavní obsah

Speciální ovladač promění chytrý telefon na herní konzoli

Novinky, ort

Chytré telefony jsou rok od roku populárnější, velmi často přitom slouží ke hraní her. Mačkání virtuálních tlačítek na dotykových displejích ale nemusí být vždy pohodlné a přesné, vyřešit se to dá však pomocí speciálních ovladačů, které promění smartphone doslova na herní konzoli.

Foto: archív výrobce

GXT 590 BOSI Bluetooth Gamepad

Článek

Ovladač GXT 590 BOSI Bluetooth Gamepad pro chytré telefony s operačním systémem Android uvedla na trh tento týden společnost Trust. Novinka vypadá na první pohled jako tuctový model pro televizní konzole, ve skutečnosti má však ve středové části speciální výklopný stojánek pro vložení telefonu.

Konkrétně dokáže gamepad pojmout smartphone o velikosti až 6,8 palce, což by mělo stačit na drtivou většinu aktuálně nabízených chytrých telefonů.

Až 30 hodin hraní

Jak již samotný název napovídá, Trust GXT 590 BOSI Bluetooth Gamepad se k mobilu připojuje prostřednictvím bezdrátového standardu bluetooth. Stačí tedy vložit mobil a uživatel může začít hrát. Gamepad má vlastní zabudovanou baterii, která stačí až na 30 hodin hraní.

Ovladač nabízí celkem 13 tlačítek v podobě standardně umístěných čtyř „L“ a „R“ na zadní straně, dvou analogových joysticků s tlakovou citlivostí napříč těla ovladače, 8cestného křížového D-Padu a klasických A, B, X, Y. Nechybí tlačítka Home, Start či Back a také vibrační zpětná vazba.

Gamepad umožňuje režim ovládání Direct input i X-Input. Součástí balení je také nabíjecí micro USB kabel.

Pro počítače a PlayStation

Kromě novinky pro mobilní telefony uvedl tento výrobce na trh také ovladač Trust GXT 560 NOMAD Gamepad. Ten je určen pro PlayStation 3 nebo počítače s operačním systémem Android.

Mělké provedení ovladače, resp. ploché úchyty s pogumovanými bočními plochami, doplňují „L“ a „R“ tlačítka, směrová růžice, dva joysticky umístěné diagonálně, podsvícené středové „Home“ tlačítko indikující stav a A, B, X, Y na pravé straně. Samozřejmostí jsou vibrační zpětná vazba a dva metry dlouhý kabel.

Trust GXT 590 BOSI je podle Zboží.cz k dispozici v tuzemských obchodech za 1300 Kč. Za model GXT 560 NOMAD pak případní zájemci zaplatí 800 Kč.

Foto: archív výrobce

GXT 560 NOMAD Gamepad

Reklama

Výběr článků

Načítám