Hlavní obsah

Nová česká hra Kingdom Come je u mnoha obchodníků vyprodaná

Nová česká hra Kingdom Come: Deliverance je u mnoha tuzemských obchodníků vyprodaná. Zájemci si musí počkat na novou dodávku do příštího týdne. Vyplývá to z informací obchodníků. Jednu z nejnákladnějších českých počítačových her uvedlo studio Warhorse na trh oficiálně v úterý 13. února. Již před uvedením si ji objednaly desítky tisíc zájemců.

Upoutávka na hru Kingdom Come: DeliveranceVideo: Warhorse Studios

 
Článek

Internetový obchod Xzone hlásil vyprodání skladových zásob již v úterý v 6.00 ráno. „Nové objednávky spadají pod druhou várku hry, která bude zhruba za týden, okolo 20. února," uvedl na svých stránkách.

Hru na skladě nemá ani CZC.cz, který uvádí termín dodání po 23. únoru. Na portálu Steam.cz se hra stala nejprodávanějším titulem.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Kingdom Come: Deliverance

Podle mluvčí Alza.cz Patricie Šedivé je zájem fanoušků obrovský. „Klidně bychom hru mohli srovnat s populárními hrami FIFA 18 nebo Assassin’s Creed Origins, které vloni patřily na Alze k nejprodávanějším herním titulům," řekla s tím, že nejprodávanější je verze pro PC.

Za Kingdom Come: Deliverance stojí český vývojář Daniel Vávra, kterého hráči znají díky prvnímu dílu dnes již legendární Mafie. Nejen proto je ale tento projekt tak ambiciózní. Kingdom Come: Deliverance totiž vybočuje z tradičního žánru RPG. Zasazení titulu se totiž točí kolem skutečných událostí z 15. století, kdy byl český král Václav IV. unesen a jeho bratr Zikmund se pomocí uherské armády pokusil ovládnout Čechy.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Kingdom Come: Deliverance

Za hrou však nestojí pouze Daniel Vávra, ale také neméně slavný Viktor Bocan, který se podílel na sérii Operace Flashpoint, nebo Martin Klíma, jenž byl jedním ze zakladatelů herního průmyslu v ČR.

Jelikož si vývojáři zakládají na realističnosti, nejsou ve hře žádné fantaskní prvky, jako například draci či kouzla. Naopak se nejvíce soustředili na co nejvěrnější ztvárnění soubojů, kdy hráč pomocí směrové hvězdice určuje směr seknutí zbraní, a musí tak rychle reagovat na změnu postavení svého protivníka.

Realistická má být i možnost plnění většiny úkolů ve hře. Ty by totiž měly mít hromadu možných řešení. Každá akce má však mít své důsledky, a tak si hráči budou muset rozmyslet, jestli například požadovaný předmět získají pomocí trestného činu, který jim zhorší reputaci v dané lokalitě, nebo se pro jeho získání rozhodnou pomoci klíčovým postavám.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Kingdom Come: Deliverance

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám