Hlavní obsah

Nintendo Switch je v USA nejrychleji prodávanou konzolí všech dob

Novinky, lez

Konzole Switch byla pro Nintendo trefou do černého, naznačují to dosavadní prodejní výsledky. Zástupci japonského herního gigantu se nyní dokonce pochlubili, že je tento model nejrychleji prodávanou konzolí všech dob – alespoň co se týče amerického trhu.

Nintendo SwitchVideo: archív výrobce

 
Článek

Za prvních devět měsíců se v USA prodalo 4,8 miliónu televizních konzolí Switch. To je podle zástupců Nintenda naprostý rekord, neboť žádná jiná konzole se zatím neprodávala rychleji.

Připomeňme, že doposud byl nejpopulárnější konzolí Nintenda model Wii. Ten si svůj úspěch zajistil především interaktivním ovládáním každé hry. Hráč neovládá hru pouhým mačkáním tlačítek, ale reálnými pohyby, které by v daných situacích dělal. Stačí mít v ruce speciální ovladač.

Foto: archív výrobce

Nintendo Wii

Právě unikátní ovládání přimělo ke koupi desítky miliónů hráčů. Přesto byly prodeje verze Wii o 20 % pomalejší než v případě modernějšího Switche.

Nintendo sice mluví o dosaženém úspěchu pouze v souvislosti s americkým trhem. Lze nicméně předpokládat, že velmi podobná situace bude i v dalších koutech světa. I na ostatních trzích byl totiž tento hybridní televizní systém několik měsíců nedostatkovým zbožím, a to včetně České republiky.

V celosvětových prodejích pokořil Switch krátce před Vánocemi pomyslný milník deseti miliónů prodaných kusů.

Foto: archív výrobce

Nintendo vyzrálo na vadné herní ovladače u konzole Switch

Co umí Switch?

Switch se na rozdíl od konkurence snaží hráče nalákat místo co největšího výkonu na jiný koncept hraní. Tento systém je v první řadě plnohodnotnou televizní konzolí. Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourává nutnost pořizování dvou zařízení, na doma i na cesty stačí jen jedno.

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název JoyCon. Hráč může mít ovladač v každé ruce, případně jeden může půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě lze i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám