Hlavní obsah

Nejvýkonnější televizní konzole výrazně zlevnila

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PlayStation 4 Pro od společnosti Sony představuje aktuálně nejvýkonnější televizní konzoli na trhu. Při nákupu lze nyní navíc výrazně ušetřit, neboť tento konkrétní model zlevnil až o 1500 Kč. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

BEZ KOMENTÁŘE: PlayStation 4 ProVideo: archív výrobce

 
Článek

Ještě před letními prázdninami se PlayStation 4 Pro prodával za více než 10 000 Kč. Aktuálně jej je však podle Zboží.cz možné sehnat už za 8690 Kč.

Je však nutné podotknout, že celá řada tuzemských prodejců tento konkrétní model stále ještě nabízí za částky přesahující pomyslnou hranici 9000 korun. I tak je ale propad ceny evidentní na první pohled.

Výkonnější procesor, vylepšená grafika

PlayStation 4 Pro se aktuálně pyšní titulem nejvýkonnější televizní konzole na světě. Nabízí výkonnější procesor, přepracována byla i grafická karta. Některé hry jsou díky tomu schopné běžet až v rozlišení 4K, tedy 4096 × 2304 obrazových bodů.

Připomeňme, že původní PlayStation 4 byl stavěn na hraní ve Full HD, tedy v rozlišení 1920 × 1080 obrazových bodů.

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Pro

Některé tituly, které kladou daleko vyšší nároky na grafiku, však v plnohodnotném 4K rozlišení neběží. Obraz je u nich přepočítán z nižšího rozlišení na vyšší. To jinými slovy znamená, že kvalita obrazu je sice citelně vyšší než v případě Full HD, zároveň ale není tak dobrá jako v případě plnohodnotného 4K standardu.

Ve 4K lze na nové televizní konzoli od Sony sledovat také různé filmy a videa. Výkon modelu od společnosti Sony je dostatečný i pro provozování systému pro virtuální realitu, řeč je o headsetu PlayStation VR.

Příchod nového krále

Sluší se nicméně podotknout, že z titulu nejvýkonnější konzole na světě se PlayStation 4 Pro nebude radovat příliš dlouho. Už letos před Vánocemi by se měl totiž na pultech obchodů objevit konkurenční Xbox One X, který žezlo převezme.

Chystaná novinka od společnosti Microsoft, která byla doposud známá pod kódovým označením Scorpio, nabídne výkon 6 teraflopů, zatímco PlayStation 4 Pro pracuje při rychlosti 4,2 TFLOPS. Bližší porovnání obou konzolí naleznete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Xbox One X

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám