Hlavní obsah

Pokémoni baví i po roce. Tvůrcům vydělali miliardy

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hra Pokémon Go si odbyla premiéru před více než rokem. I když panovaly obavy, že se tento titul nebude těšit přízni hráčů dlouho, opak je pravdou. Tvůrci se nyní pochlubili, že počty aktivních uživatelů se počítají na desítky miliónů. A díky tomu si na svůj účet připsali miliardy korun.

Upoutávka na hru Pokémon GoVideo: Niantic

 
Článek

První narozeniny oslavil titul Pokémon Go 6. července, tedy minulý týden ve čtvrtek. [celá zpráva]

K této příležitosti se studio Niantic, které získalo licenci od společnosti Nintendo, pochlubilo i aktuálními výsledky. Titul s roztodivnými japonskými příšerkami si stáhlo dohromady už 752 miliónů lidí.

Aktivně hraje Pokémon Go více než 60 miliónů lidí. To jinými slovy znamená, že titul zapnou na svém chytrém telefonu nebo počítačovém tabletu alespoň jednou za měsíc. Zhruba pětina z nich přitom loví pokémony každý den.

Loni byla popularita ještě vyšší

Sluší se podotknout, že ještě loni v srpnu bylo aktivních uživatelů mnohem více – zhruba 100 miliónů. Na druhou stranu to bylo pouhých pár měsíců po vypuštění titulu do světa, a tak to není zase tak překvapivé.

Foto: Mark Kauzlarich, Reuters

Hra Pokémon Go

Přestože je zájem nižší, tvůrci si rozhodně nemají na co stěžovat. Od uvedení aplikace totiž vydělali více než 1,2 miliardy dolarů, tedy v přepočtu přes 27 miliard korun.

Částka je to doslova astronomická, obzvláště s přihlédnutím k tomu, že za stažení hry nezaplatí hráči ani korunu. Všechny peníze uživatelé utratili pouze za nákup určitých předmětů.

Vstupenka do světa rozšířené reality

Pokémon Go se těší nebývalé popularitě především proto, že hráči musejí aktivně hledat pokémony ukryté různě po městě. Stačí spustit aplikaci v chytrém telefonu a podle mapy vyrazit na lov.

Samotný odchyt probíhá prostřednictvím zabudované kamery v mobilu nebo tabletu. Přes displej mobilního zařízení totiž ve skutečném prostoru uživatelé virtuální příšerky vidí. Hra tedy staví na principu tzv. rozšířené reality. Na displeji telefonu je schopna vykreslit virtuální předměty v reálném prostředí.

Pokémon Go v terénu Video: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám