Hlavní obsah

Dojení krav i uspávání nemluvňat. Hra 1-2 Switch má pobavit hlavně na párty

Novinky, David Ryneš

Když je řeč o nové konzoli Nintendo Switch, tak se neustále zmiňuje perfektní nová Zelda. Společně s ní však ale vyšel i titul 1-2 Switch, který se zaměřuje hlavně na občasné hráče a společenské akce. To, že se o něm moc nemluví, je možná dobře.

Upoutávka na hru 1-2 SwitchVideo: Nintendo

 
Článek

1-2 Switch je kolekcí 28 miniher, které fungují hlavně jako demonstrace nových ovladačů zvaných Joy-con. Ty totiž mají novou verzi vibračních motůrků HD Rumble, kterým Nintendo věnovalo celkem velkou část při prezentování nové konzole. Tyto motůrky fungují na bázi haptické odezvy, jako například hlavní tlačítko u posledních modelů telefonu iPhone.

Foto: archív tvůrců

Ovladače Joy-Con

Právě okolo této technologie se točí drtivá většina miniher. Zároveň se u skoro všech titulů hráči musí dívat do očí a spoléhat se na zvuky vycházející z konzole a na již zmíněné vibrace v ovladači.

K těm tradičnějším minihrám patří například stolní tenis. Jeden hráč virtuálně podá a následně musí reagovat na zvuky míčku a ve správném rytmu máchat ovladačem. Pomalejší mávnutí se rovná klasickému úderu, zatímco švih v zápěstí udělá smeč. Vtipně vypadá boxování, kdy hráči stojí proti sobě a v bezpečné vzdálenosti simulují rány pěstí.

Foto: archív tvůrců

1-2 Switch

Mezi ty nejbizarnější rozhodně patří dojení krávy nebo uspávání dítěte. Vtipně také vypadá holení, kdy si hráči musí představit, že ovladač je právě strojkem, a s ním si jezdit po tváři. Podle vibrací poznají, zdali je určité místo již oholené, či nikoliv.

Her je hromada, ale všechny zabaví sotva na pár minut a paradoxně je titul mnohem zábavnější z pozice pozorovatele než samotného hráče. Vtipné scénky při prvním hraní tak patří k tomu nejzábavnějšímu co 1-2 Switch nabízí.

Celou kolekci lze chápat jako ukázku toho, co nová technologie umí. Ale chtít za sérii miniher bezmála dvanáct stovek, je trochu moc. Na druhou stranu na rozproudění zábavy na párty se mohou některé minihry hodit, pokud byste je však hráli každý večer, přestanou vás hodně rychle bavit.

Foto: archív tvůrců

1-2 Switch

Technické zpracování nelze ani nijak hodnotit. Minihry se skládají pouze z jednoduchého rozhraní, které doprovází danou hříčku. Následně se pouze zobrazí časy a případná tabulka pro srovnání výkonů.

1-2 Switch se jeví jako naprostá zbytečnost a Nintendo udělalo velkou chybu, že tento titul nepřiložilo ke konzoli stejně jako Wii Sports, které bylo svého času u každé konzole Nintendo Wii. Série miniher totiž zabaví pouze na několik minut a jediné využití má tak na oslavách, kde už jsou potenciální hráči posilněni něčím silnějším.

1-2 Switch vyšlo exkluzivně pro konzoli Nintendo Switch.

HODNOCENÍ: 4/10

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám