Hlavní obsah

Tvůrce hry Angry Birds se v pololetí vrátil k zisku

Helsinky

Finská společnost Rovio Entertainment, tvůrce populární elektronické hry Angry Birds, se v první polovině letošního roku vrátila k zisku. Na provozní úrovni činil 5,7 miliónu eur (154 miliónů Kč) proti ztrátě deset miliónů eur před rokem. Firma také oznámila, že plánuje pokračování úspěšného filmu vytvořeného právě na motivy hry Angry Birds.

Foto: Rovio

Angry Birds

Článek

Celkové tržby firmě v pololetí vzrostly o 16 procent na 76,4 miliónu eur (2,1 miliardy Kč), zejména díky vyššímu prodeji her. Čísla zatím nezahrnují zisk z filmu ve formátu 3D, který se jmenuje Angry Birds ve filmu. Snímek je v kinech od května a příjmy z prodeje vstupenek zatím přesáhly 347 miliónů dolarů (8,3 miliardy Kč), oznámila firma.

Trailer k filmu Angry Birds ve filmu Video: Falcon

Generální ředitelka Kati Levorantová uvedla, že firma nyní pracuje na několika nových hrách a dalších projektech. Plánuje také pokračování svého filmu s názvem Angry Birds ve filmu. Soukromá společnost financovala svůj první film z vlastních zdrojů a jejím cílem bylo oživit upadající značku Angry Birds.

Firma loni propustila asi třetinu zaměstnanců, zbavila se vedlejšího majetku a změnila generálního ředitele. Za celý loňský rok vykázala ztrátu 13 miliónů eur, uvedla agentura Reuters.

Jednoduchý koncept

Společnost Rovio poprvé představila hru Angry Birds v roce 2009. Od té doby přicházejí tvůrci s novými díly pravidelně. Základní děj je ale vždy stejný. Zástupci ptačí říše jsou naštvaní, protože jim představitelé vepřového království ukradli vajíčka a chtějí si je udělat k večeři.

Foto: mif, Novinky

Ukázka ze hry Angry Birds

Cílem je nasměrovat ptáčky tak, aby „pozabíjeli“ všechna prasata. Ve hře se přitom objevují zástupci různých čeledí, přičemž každý má jiné přednosti. V některých dílech jsou hrdinové dokonce vybaveni různými zbraněmi, jako jsou hvězdné meče či pistole s laserovými paprsky.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám