Hlavní obsah

Virtuální helma od Sony dorazí na Slovensko v říjnu. Stejně jako do Česka

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není žádným tajemstvím, že dlouho očekávaná helma pro virtuální realitu od společnosti Sony, se má začít oficiálně prodávat ve světě i v České republice už v říjnu. Na Slovensko však měla dorazit až o několik týdnů později. Zástupci japonského elektronického gigantu však v pondělí oznámili, že se novinka začne prodávat i u našich východních sousedů hned v první vlně.

BEZ KOMENTÁŘE: Virtuální headset PlayStation VRVideo: archív výrobce

 
Článek

Virtuální helma PlayStation VR se začne oficiálně prodávat ve čtvrtek 13. října. A to nejen v Česku a na Slovensku, ale také v celé řadě dalších světových států. Například v Austrálii, Dánsku, Finsku, Velké Británii, Rusku, Rakousku, Řecku či Francii.

Foto: archív výrobce

PlayStation VR

Stále platí již dříve oznámená prodejní cena 399 dolarů, což je v přepočtu zhruba 9600 Kč. Ke zmiňované částce je samozřejmě nutné připočítat daň a další náklady. V obchodech by tak novinka měla být k dostání přibližně za 11 000 Kč.

Už nyní se podle něj mohou hráči těšit na bezmála dvě desítky titulů, které se budou odehrávat ve světě virtuální reality, i když původně jich bylo přislíbeno pouze 15. Do října, kdy se má začít PlayStation VR prodávat, se seznam nabízených her pravděpodobně ještě prodlouží. [celá zpráva]

Jeden displej, dva různé obrazy

Headset PlayStation VR ukrývá 5,7palcový OLED displej, který pro každé oko zobrazuje jiný obraz. Právě díky tomu a dalším senzorům, které jsou schopny monitorovat pohyb uživatele, pak headset dokáže navodit dojem virtuální reality.

Každé oko zobrazí obraz o velikosti 960 x 1080 pixelů. Díky tomu by všechny scény ve hrách i při sledování filmů měly být krásně jemné a ostré.

Foto: archív výrobce

PlayStation VR

Podle dřívějších informací by navíc novinka neměla být kompatibilní pouze s televizní konzolí PlayStation. Spolupracovat bude totiž s největší pravděpodobností také s klasickými počítači. Hráči, kteří nedají dopustit na hraní na PC a konzolemi opovrhují, by tak nově mohli patřit také pod křídla Sony.

Japonský gigant by tak získal navrch v konkurenčním boji se společnostmi Microsoft a Nintendo, které také usilují o každého hráče na trhu. Koneckonců první jmenovaná společnost podobnou taktiku již nějaký ten pátek využívá – se svými zařízeními Microsoft cílí na herní příznivce PC i konzolí.

Sony PlayStation VR bude konkurovat již zmiňovaným headsetům Oculus Rift a HTC Vive. O přízeň zákazníků se utká také se systémem od Microsoftu. Novinka amerického softwarového gigantu zvaná HoloLens však láká na tzv. rozšířenou realitu. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Headset pro rozšířenou realitu Microsoft HoloLens v akciVideo: Microsoft

Potvrzené tituly pro PlayStation VR

:: Batman

:: Final Fantasy XV

:: Resident Evil 7

:: Star Wars

:: Eagle Flight

:: Farpoint

:: Playroom VR

:: PlayStation VR Worlds

:: Rez Infinite

:: RIGS

:: SuperHyperCube

:: Super Stardust

:: Thumper

:: Until Dawn: Rush of Blood

:: Summer Lesson

:: Joysound VR

:: The Idol M@ster Cinderella Girls Viewing Revolution

:: Hatsune Miku: VR Future Live

:: Dead or Alive Xtreme 3

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám