Hlavní obsah

Nadšenec pochytal všechny pokémony v Americe

Novinky, mif

Titul Pokémon Go se v poslední době těší nebývalé popularitě prakticky ve všech koutech světa. Oblíbil si jej i Američan vystupující pod přezdívkou ftb_hodor. Ten je patrně prvním člověkem, kterému se podařilo v USA pochytat všechny pokémony. Hra tím pro něj ale ani zdaleka nekončí…

Upoutávka na hru Pokémon GoVideo: Niantic

 
Článek

Mladík žijící v New Yorku pochytal podle serveru reddit.com všech 142 pokémonů, které se nacházejí na území USA. Jako důkaz zveřejnil na zmiňovaném webu otisk obrazovky svého telefonu, kde jsou jednotlivé druhy vidět.

Při hledání malých příšerek údajně naběhal a nachodil více než 150 kilometrů. Nelovil přitom pouze v New Yorku, pro některé vzácné druhy se musel vydat do sto kilometrů vzdáleného New Jersey.

Foto: repro reddit.com

Zcela vyhráno ale nadšenec ještě rozhodně nemá. Do kompletní sbírky mu totiž chybí ještě devět pokémonů. Ti se ale nacházejí mimo USA. Pokud by chtěl nachytat skutečně všechny zbývající japonské příšerky, musel by doslova objet celý svět.

Některé druhy se totiž ukrývají pouze v Asii, jiné zase v Evropě. Dále existují pokémoni, jejichž lokace ještě nebyla určena. Zatím tedy nikdo neví, kde přesně se ukrývají a jak je ulovit.

I tak má ale mladík na svém kontě prvenství v rámci USA, které mu už nikdo nikdy nevezme.

Foto: Chris Helgren, Reuters

Takhle vypadá Pokémon Go.

Vstupenka do světa rozšířené reality

Hra se těší tak nebývalé popularitě především proto, že hráči musí aktivně hledat pokémony ukryté různě po městě. Stačí spustit aplikaci v chytrém telefonu a podle mapy pak vyrazit na lov. Samotný odchyt pak probíhá prostřednictvím zabudované kamery v mobilu nebo tabletu. Přes displej mobilního zařízení totiž ve skutečném prostoru uživatelé virtuální příšerky vidí.

Hra tedy staví na principu tzv. rozšířené reality. Na displeji telefonu je schopna vykreslit virtuální předměty v reálném prostředí.

Za vývojem titulu Pokémon Go stojí vývojářské studio Niantic, které získalo licenci od společnosti Nintendo.

Pokémon Go v terénu Video: Novinky

Anketa

Kolik pokémonů jste už nachytali?
1 - 10
2,4 %
11 - 20
1,3 %
21 - 30
1,2 %
31 - 40
1,6 %
41 - 50
1,3 %
51 a více
6,9 %
Žádného
85,3 %
Celkem hlasovalo 6889 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám