Hlavní obsah

Minecraft si koupilo už přes 100 miliónů hráčů

Novinky, mif

Popularita titulu Minecraft neustále roste. Nereálně vyhlížející hru, ve které je svět postavený z kostek, si koupilo už více než sto miliónů lidí. Zástupci vývojářského studia Mojang se s tím pochlubili na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: Mojang

Ukázka ze hry Minecraft

Článek

Minecraft je hra, kde si hráč musí nasbírat materiál na stavbu obydlí a výrobu nástrojů, aby se tak ochránil proti nočním příšerám. I když se zdá být tento koncept velmi triviální, jde o jednu z nejpopulárnějších her vůbec.

Vývojářský tým Mojang a Markus Persson (vpravo dole) na snímku z roku 2014.

Hru Minecraft vyvinulo studio Mojang a v roce 2009 ji uvedlo na pulty obchodů. Pikantní na tom je, že autor Markus Persson v úspěch titulu nejprve sám nevěřil a zvažoval, zda kvůli němu opustit stálou práci a věnovat se vývoji naplno.

Nyní je už jasné, že to byl krok správným směrem. Předloni totiž švédskou firmu Mojang koupil americký Microsoft za 2,5 miliardy dolarů (takřka 53,4 miliardy Kč). [celá zpráva]

Microsoft má velké plány

Není žádným tajemstvím, že s Minecraftem má americký softwarový gigant velké plány. Titul původně určený pro mobily, tablety a herní konzole chce totiž přenést do světa rozšířené reality. Využít chce k tomu speciální headset zvaný HoloLens.

Ten na první pohled připomíná obyčejné brýle. Když je má uživatel na sobě, vidí skutečné objekty před sebou. V rohu u každého oka se však ukrývá speciální kamera, která dokáže promítat obraz na hledí v reálném čase. V praxi to pak vypadá tak, jako by skutečně byl před vámi vytvořen virtuální předmět. Vše se ale odehrává pouze v náhlavní sadě.

BEZ KOMENTÁŘE: Headset pro rozšířenou realitu Microsoft HoloLens v akciVideo: Microsoft

A jak se s takovým systémem hraje Minecraft? Jak je vidět na videu výše, přijdete do obýváku a na stole před vámi se zobrazí kostičky virtuální stavebnice, které poskládáte tak, jako by tam ležela skutečná skládačka.

HoloLens přitom nemá najít uplatnění pouze u her, ale také u celé řady aplikací. Už nyní je k dispozici například program Skype. U něj se volající zobrazí na virtuálním displeji před vámi, a je jedno, jestli zrovna cestujete hromadnou dopravou, nebo sedíte doma na gauči.

Kdy přesně se objeví HoloLens na pultech obchodů, a s nimi také nová verze hry Minecraft, zatím není jasné.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám