Hlavní obsah

Nejlevnější konzole od Microsoftu zmizí z obchodů, přestane se vyrábět

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktuálně nejlevnější konzolí od Microsoftu je v tuzemských obchodech Xbox 360. Na trhu je tento herní stroj totiž již déle než deset let, což se pochopitelně příznivě promítlo do jeho ceny. Americký softwarový gigant se však nyní rozhodl, že starou televizní konzoli pohřbí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Microsoft končí s konzolí Xbox 360Video: Reuters

 
Článek

O plánech amerického softwarového gigantu informoval ve středu viceprezident herní divize Microsoftu Phil Spencer. Ten uvedl, že se televizní konzole s číslicí 360 v názvu přestane v dohledné době zcela vyrábět. Krok je to vcelku logický, protože nároky nových her jsou dnes již tak vysoké, že na ně hardware starého modelu nestačí.

Foto: archív výrobce

Xbox 360

I přesto se však tento stroj, který přišel na pulty obchodů už v roce 2005, těší mezi hráči stále poměrně velké popularitě. To je dáno především nižší pořizovací cenou. Základní model Xboxu 360 se totiž dá v tuzemských obchodech pořídit podle Zboží.cz už od 3899 Kč. Levnější stroj Microsoft v nabídce nemá.

V obchodech ještě několik měsíců

Z obchodů nicméně třistašedesátka nezmizí ze dne na den. Ještě několik nadcházejících měsíců se budou doprodávat skladové zásoby.

I když by se mohlo zdát, že ukončení výroby staršího modelu znamená příchod nějakého novějšího, není to pravda. Spencer totiž již na začátku dubna naznačil, že je nový Xbox v nedohlednu. Žádná vylepšená verze se prý nechystá. [celá zpráva]

Foto: Microsoft

Xbox One s novým Kinectem

Microsoft se dále bude soustředit na Xbox One, který přišel na pulty obchodů v roce 2015. Ten je citelně výkonnější, za což si ale americký softwarový gigant nechá pochopitelně připlatit. Ceny v tuzemských obchodech startují na 7790 Kč.

Hybrid mezi počítačem a konzolí

A co přijde po Xboxu One? Vše nasvědčuje tomu, že se americký softwarový gigant zaměří místo klasické herní konzole na vytvoření společného ekosystému mezi hraním na TV a klasickými počítači. Tato platforma by měla pracovat pod operačním systémem Windows 10.

Pokud se tyto spekulace potvrdí, uživatelé by si už nemuseli vybírat mezi hraním na počítači nebo konzoli, nové tituly by fungovaly na obou zmiňovaných platformách. Tím by americký softwarový gigant získal velkou konkurenční výhodu nad zbylými dvěma konkurenty.

Kdy by se ale případný hybrid mezi počítačem a televizní konzolí mohl objevit na pultech obchodů, zatím není známo. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám