Hlavní obsah

Nejlepší hry pro velkou párty nebo klidný večer ve dvou

Novinky, Jan Slavík (Hry.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dnešní digitální době, kdy mají připojení k internetu pomalu i rychlovarné konvice, se většina her hraje přes internet. Nic ale nedokáže nahradit kdysi populární společné hraní, kdy se s ostatními sejdete na jednom gauči či okolo jednoho tabletu. Salvy smíchu, pohlavek nespolupracujícímu spoluhráči a vychloubání se z očí do očí v případě jeho potupné porážky online hra zkrátka nenabízí.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Mario Kart 8

Článek

Pokud vás právě taková zábava láká nebo možná jen hledáte hry, které je možné si užít s dětmi či partnerem nebo partnerkou, mohly by vám přijít vhod následující tipy.

Mario Kart 8 – Majitelé konzole od Nintenda mají o šampiónovi her pro více hráčů u jednoho zařízení nejspíš už jasno. Série legendárních arkádových závodů populárních videoherních postaviček slouží jako skvělá společenská zábava již přes dvacet let. Prozatím poslední osmý díl jí dělá čest, jde o parádní, odlehčenou a občas i nervy drásající zábavu pro více hráčů.

Rovněž se nenechte zmást přídomkem „akční”, který se v případě Mario Kart často používá. Akce se v této hře nese v duchu upuštění banánové slupky na silnici, aby se po ní soupeři sklouzli, a podobně. Vše je navíc vyvedeno v roztomilé stylizované grafice, není tedy žádný problém ke hře přizvat i vaše potomky.

Mario Kart 8

Více informací o hře Mario Kart 8 na Hry.cz

Borderlands 2 – Šílené, vtipné a výrazně lepší než první díl. Do světa tohoto akčního RPG z vlastního pohledu, který hýří humorem, nadsázkou, ale i stylovým napětím, se můžete vydat se spolubojovníky i u jedné obrazovky. A bude to výlet, na který jen tak nezapomenete.

Borderlands 2

Více informací o hře Borderlands 2

LittleBigPlanet 2 – Pokud vás přece jen dospěleji laděný masakr nepřátel v Borderlands 2 neoslovuje, možná vám padne do noty třeba tato exkluzivka pro konzoli PlayStation 3. Jen málo titulů může konkurovat LittleBigPlanet 2 v nápaditosti a ryzí hratelnosti, která z této arkády přímo prýští. Nenechte se zmást infantilními hadrovými pajduláky. Ať už hrajete sami, online, nebo s přáteli u jedné konzole, budete se skvěle bavit – bez rozdílu věku.

LittleBigPlanet 2

Více informací o hře LittleBigPlanet 2

Rayman Legends – No jo, jenže co když doma konzoli nemáte? Je možné si něco podobného užít i na počítači? Odpověď zní ano a s prohnaným úsměvem ji pronáší právě Rayman Legends. Roztomilá plošinovka hýřící skvělými nápady, brilantním designem úrovní a ohromujícím obsahem.

Mladší hráče přitáhne skvělá  pohádková grafika, dospělí se od ní nebudou moci odtrhnout díky fenomenálně navrženým herním mechanikám a strhující hratelnosti. Ne náhodou získala tato hra absolutní hodnocení od řady renomovaných herních periodik u nás i ve světě.

Rayman Legends

Více informací o hře Rayman Legends

Gravity Guy – Třebaže ústřední nápad není ve videoherním světě nijak originální, hra svou jednoduchou premisou i výborným designem prostředí baví. Na mobilních zařízeních jsme si už navykli na možnost měřit se se svými soupeři online jako na velkých platformách, Gravity Guy ale obrací a vrací se zpátky ke kořenům. Umožňuje až čtveřici osob sejít se kolem jednoho zařízení.

Každý z nich potom v jednom rohu obrazovky ovládá svoji postavu a snaží se získávat body tím, že vydrží na dráze déle než jeho soupeři. Je to právě multiplayer, který dává vzniknout neuvěřitelně komickým situacím a v kterém lze bez mrknutí oka utopit dlouhé hodiny prvotřídní zábavy.

Gravity Guy

Více informací o hře Gravity Guy

Worms 2: Armageddon – Tahová klasika, ve které proti sobě stanou dva týmy militantních červů s uhozenými zbraněmi. Jen málo hráčů si někdy nezkusilo klání v některém z pokračování série Worms. A světe, div se, ono to stále funguje skvěle.

Vzájemné vybíjení červíků představuje ideální náplň volného času i setkání s kamarády. Ztřeštěné zbraně, zábavné zvuky a excelentní multiplayerový režim chytnou téměř každého. Hra je navíc k dispozici nejen na velké platformy, ale i přenosná zařízení za vpravdě symbolickou cenu, takže si můžete užít lítou červí řež například při zdlouhavé cestě vlakem.

Worms 2: Armageddon

Více informací o hře Worms 2: Armageddon

Broforce  – Tuto adrenalinovou retro řežbu by se chtělo označit za černého koně výběru, ale nebyla by to tak docela pravda. Že půjde o něco ojedinělého, totiž bylo jasné už ve chvíli, kdy se raná verze hry dostala do rukou prvním hráčům v rámci programu předběžného přístupu na platformě Steam.

V tomto mixu poklony a parodie na akční hity minulého století se sami či s přáteli zhostíte role známých akčních hrdinů, v jejich kůži pak rozpoutáte peklo a rozmetáte na malé kousíčky v podstatě vše, co před vámi stane. Kompletně zničitelné prostředí, dynamické tempo, humor, skvělá hratelnost a výsledek je jasný – jedna z nejlepších plošinovek pro více hráčů za poslední roky.

Broforce

Více informací o hře Broforce

Brothers: A Tale of Two Sons – Máte raději rozvážnější hry? Hry s hloubkou, citlivou myšlenkou, přesahem či uměleckou hodnotou? Ani na vás se nezapomíná a titulem právě pro vás je Brothers: A Tale of Two Sons. Neobyčejně nádherná pohádka, která je jako severský vichr ze své domoviny – svěží i drsná. Rozesměje vás, dojme vás, ale především nezapomenutelně ukáže, že hry nejsou jen povrchní zábavou. Pohnutý příběh dvou bratrů, které můžete ovládat sami, ale také s podobně naladěným spoluhráčem, přináší zážitky a pocity, na které nejsme od her zvyklí.

Brothers: A Tale of Two Sons

Více informací o hře Brothers: A Tale of Two Sons

Army of Two – Pokud ovšem nemáte na přemýšlení náladu a chcete se spoluhráčem prostě a jednoduše postřílet co nejvíce nepřátel ve hře, která vůbec není pro děti, je pro vás zajímavou volbou právě tato konzolová záležitost. Jasně nejlepší požitek nabízí Army of Two v kooperativním režimu, kdy vedení parťáka převezme živý hráč. A je celkem jedno, jestli si střihnete spolupráci přes rozdělenou obrazovku, system link nebo přes internet. Ve všech případech vám vykrystalizuje ryzí akce s takovou mírou taktiky, jakou si sami uděláte.

Můžete se sice pustit do protivníka hurá stylem, kdy oba prostě půjdete čelem a vykosíte, co vám přijde pod nos. Jenže hra je navržená tak, že v některých situacích se s tímto přístupem daleko nedostanete. Alfou a omegou je samozřejmě kvalitní krytí, ruku v ruce s rozdělením týmu, obchvatem a účinným využíváním herních mechanik. Army of Two je velice kvalitní akce s nápaditou kooperací dvou hlavních protagonistů.

Army of Two

Více informací o hře Army of Two

Trine 2 – Trine 2 je barevná, originální a ve všech ohledech vyladěná logická plošinovka s akčními pasážemi. Až na respecializaci bez postihu jde o dílko takřka bez chyby, které si užijí všichni bez rozdílu věku. Pro každého milovníka líbivé hratelnosti a akčně-logických plošinovek jde o jasnou volbu i v singleplayeru, ale pokud k ní usednete se spoluhráčem a pustíte se do řešení hádanek založených převážně na fyzice společně, zábava ještě dál roste.

Trine 2

Více informací o hře Trine 2

Castle Crashers – Povedená akční rubárna, kterou si sice můžete zahrát sami, a i tak bude zábavná, ale stoprocentní zážitek zprostředkuje až hra ve více hráčích. Pokud víte, že si tuhle dynamickou mlátičku budete mít s kým zahrát, není co řešit. Humor a vtip, plynulá i zábavná hratelnost po vzoru prastarých arkád, která je ale okořeněná moderními prvky a lehkým dotykem RPG – to jsou důvody, proč se Castle Crashers stala oblíbeným povyražením mnoha hráčů a také proč za své kvality posbírala řadu ocenění.

Castle Crashers

Více informací o hře Castle Crashers

Rocket League – Závěrem jedno pořádné překvapení. Kdo by čekal, že se pro velkou skupinu hráčů stane nejlepší sportovní hrou roku 2015 jakýsi podivný mix fotbalu a pomateného závodění? Nedejte ale na první dojem, jde o bleskově rychlou, jednoduchou a zábavnou variaci fotbalu s vozítky, která září hlavně při hře více hráčů. Její principy a ovládání vám přejdou do krve téměř okamžitě, ale opravdové mistrovství vyžaduje čas a trénink – a přesně tak to má být.

Rocket League

Více informací o hře Rocket League

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám