Hlavní obsah

Hraní ho připravilo o ženu i práci. Odškodnění chce po tvůrcích hry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmadvacetiletý Rus z Krasnojarska na Sibiři se rozhodl zažalovat výrobce počítačové hry, do níž se natolik zabral, že mezitím přišel o práci i o manželku. O kuriózní žalobě informovala místní média.

Upoutávka na hru Fallout 4Video: Bethesda

 
Článek

Nejmenovaný Sibiřan se natolik oddával počítačové hře, že během tři týdnů přišel o zdroj příjmů i o rodinné štěstí. Nyní požaduje od americké společnosti a ruského distributora hry půl miliónu rublů (asi 177 000 Kč) jako odškodnění za své utrpení, uvedl server Superomsk.ru.

O hře se chlapík dozvěděl z reklamy, načež si ji nainstaloval do počítače, aby si obstaral zábavu na pár večerů. Namísto toho hře natolik propadl, že si ani nevšiml, že uběhly tři týdny. Mezitím se mu zhoršilo zdraví, protože při hře skoro nejedl a nespal, vyhodili ho z práce a utekla mu žena.

Právníci: Podobný případ nepamatujeme

"Kdybych věděl, že hra může vyvolat takovou závislost, byl bych opatrnější. Nekoupil bych si ji, anebo bych koupi odložil na dovolenou, anebo na novoroční svátky," tvrdí nešťastník.

Podle serveru Gizmodo se mělo jednat o titul Fallout 4, za kterým stojí herní vydavatelství Bethesda. O tom, že tento titul láká v první řadě na desítky hodin zábavy, Novinky informovaly již v podrobné recenzi. [celá zpráva]

Právníci tvrdí, že podobný případ nepamatují, a právě proto pomohli Sibiřanovi se žalobou, aby u soudu vyzkoušeli, jak daleko může kauza dojít. Ruské soudy zpravidla přiznávají daleko nižší odškodnění, než požaduje žaloba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám