Hlavní obsah

10 her, které nesmějí chybět ve vašem mobilu

Novinky, Martin Bach (Hry.cz)

Telefon už dávno není jen přístrojem pro telefonování nebo posílání SMS. Aplikace pro chytré telefony dobývají svět a žebříčkům těm nejpopulárnějších vévodí hry. Ani ty už přitom nejsou ekvivalentem legendárního „Hada“, ale grafikou i hratelností se mohou rovnat největším hitům pro počítače nebo konzole.

Hra Candy Crash Saga

Článek

Pokud jste si někdy v minulosti zkusili do svého telefonu nainstalovat nějakou hru, je dost možné, že vás odradila složitost celého procesu. Dnes už je samotné stažení otázkou okamžiku a mnohem složitější je samotný výběr „té pravé hry“. Redakce Hry.cz pro vás proto vybrala 10 nejlepších her, které by neměly chybět v žádném mobilním telefonu.

Ať už totiž toužíte spíše po rychlovce, která vám ukrátí čekání na tramvaj či pracovní přestávku, nebo vás více zajímají propracovanější, ale časově náročnější hry, výběr je v dnešní době tak veliký, že z obchodu odejde spokojeně v podstatě každý.

Běžný telefon je dnes několikanásobně výkonnější než stolní počítač před deseti lety, není proto až tak překvapivé, že si lze pořídit a zahrát řadu mobilních verzí plnohodnotných počítačových her a užít si tak svou oblíbenou adventuru či strategii i na cestách.

94% - Jeden z nejinovativnějších pokusů na poli mobilních her se soustřeďuje okolo lidské schopnosti asociovat k daným pojmům pojmy nové. V každé úrovni najdete jiné téma, například "Věci, které se nacházejí ve školním penále". Správné odpovědi se skrývají za kartičkami označenými procentuálním vyjádřením obvyklosti odpovědi. A tak zatímco na tužku si vzpomnělo 32% lidí, na ořezávátko už jen šest. Hra je jen v angličtině, ale pokud vám tento světový jazyk nečiní problém, hru 94% určitě vyzkoušejte.

Více informací o hře 94% naleznete na Hry.cz

Angry Birds - Na rozčilené ptáky jste nejspíš nějakým způsobem narazili i v případě, že vám mobilní hraní neříká zhola nic. Hru Angry Birds si totiž v různých mutacích a verzích do svých telefonů stáhlo takové množství lidí, že by se i populace Číny mohla stydět. A věděli proč - logická hříčka stavějící na fyzice a přesnosti je totiž zatraceně chytlavá a zábavná.

Foto: archív tvůrců

Více informací o hře Angry Birds

Candy Crush Saga - Her o spojování tří předmětů stejné barvy naleznete všude po internetu více než jetele na louce. Stamilióny lidí dávající přednost hře Candy Crush tak ale nečiní náhodou. Tato varianta na známé téma totiž oplývá obrovským množstvím obsahu, rozmanitosti a vysokými produkčními hodnotami.

Více informací o hře Candy Crush Saga

Doodle Jump - Líbivý design a snadno uchopitelná hratelnost dělají z Doodle Jump výbornou hru pro všechny sváteční hráče. Chopíte se role malého čtyřnohého mimozemšťana s úkolem vyskákat po plošinkách co nejvýš. Čím výš, tím více bodů dostanete. Mimozemšťana přitom ovládáte pomocí pohybového senzoru zařízení. Princip je primitivní, ale hratelnost příjemná a chytlavá.

Více informací o hře Doodle Jump

Cut the Rope - Logická hříčka, kterou si užije skutečně téměř každý. Nechybí jí půvab, vysoká variabilita a chytrý level design, přesto se jí daří zůstat přístupnou pro ortodoxní i příležitostnou skupinu hráčů. Spustit ji tak lze v kratičkých mezerách pro ukrácení čekání, ovšem není problém všemi úrovněmi proběhnout na jeden zátah během několikahodinové herní seance. Cut the Rope po právu patří označení jednoho z nejlepších mobilních titulů všech dob.

Více informací o hře Cut the Rope

Leo's Fortune - Leo´s Fortune zprostředkovává jedinečný zážitek, a to jak po stránce estetické, tak herní. Na poměry platformy se může pochlubit špičkovou prezentací a překvapivě funkční zápletkou. Navíc jde o řemeslně výtečně zvládnuté dílo, jehož koupi lze doporučit úplně každému.

Více informací o hře Leo's Fortune

VVVVVV - VVVVVV určitě není pro každého. Poskytne netradiční zábavu na dva až tři večery pro trpělivé hráče. Ostatní zabaví alespoň na chvíli a pocuchá jim hráčské sebevědomí. Šílená obtížnost a solidní dávka zajímavých nápadů vytváří překvapivě hratelný celek.

Více informací o hře VVVVVV

World of Goo - Jedna z nejlepších logických her, v níž bude vaším úkolem budovat konstrukce ze slizu. To sice může znít poněkud zvláštně, ale netřeba se bát, jde zkrátka o netradiční logický rychlík s velkou rozmanitostí úkolů a originální hratelností. A na rozdíl od jiných originálních počinů to nečiní na úkor zábavy.

Více informací o hře World of Goo naleznete na Hry.cz

Lara Croft GO - Lara Croft GO je brilantní logická hra na tahy s nebývale elegantním designem a jedinečným konceptem. Neustále přichází s novými nápady a slavnou archeoložku prezentuje v krásné, atmosférické podívané.

Více informací o hře Lara Croft GO

Threes! - Threes! šikovně kombinuje jednoduchá pravidla s chytlavou hratelností hrátek s čísly a celé to podepírá fantastickou hudbou a minimalistickým designem. Hledáte-li oddychovou zábavu, kterou byste si ukrátili pár volných minut, není lepší volby.

Více informací o hře Threes!

Jak si stáhnout hry do svého telefonu?

Stačí si vytvořit účet v online obchodě, který je vždy předinstalován ve vašem telefonu – v případě zařízení od Apple se obchod jmenuje App Store, na telefonech a tabletech s Androidem najdete ikonku obchodu Google Play a ve Windows pak Microsoft Store. Uživatelské účty na všech třech obchodech jsou propojeny s ostatními službami daných firem, takže pokud už například vlastníte emailový účet na službě Gmail, můžete se pod ním přihlásit do Google Play.

Na všech třech online obchodech jsou k dispozici stovky tisíc aplikací a her zcela zdarma. Jiné aplikace je možné zdarma stáhnout, ale poté je nutné zaplatit například za otevření další úrovně nebo dokoupení předmětů v rámci hry. Další skupina her je pak zpoplatněna jednorázovou částkou na začátku, přičemž ceny jsou vesměs přijatelné – kvalitní hry získáte i za cenu jednoho nebo dvou piv. Pro provedení všech plateb je nutné připojit ke svému účtu údaj o platební kartě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám