Hlavní obsah

Magicka 2 - Kouzlení s kamarády bez špetky inovace

Novinky, ryn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Magicka je celkem populární značka na osobních počítačích. Její první díl si hráči oblíbili díky velkým možnostem v kouzlení a solidním přidáváním nového obsahu. Právě tvůrci dodatečného obsahu z Pieces Interactive převzali otěže vývojářů z Arrowhead a přinášejí plnohodnotný druhý díl. Povedlo se jim navázat na úspěch prvního dílu?

Upoutávka na hru Magicka 2Video: Paradox Interactive

 
Článek

Magicka je na kooperaci zaměřená, akční, izometrická hra, kde se hráči zhostí role jednoho ze čtyř čarodějů ve světě Midgard. Hráči kombinují elementy a kouzlí jednu variantu kouzel za druhou. Mohou se léčit, mrazit protivníky či spojit několik elementů dohromady a vytvářet silná komba. Procházejí tak fantaskním světem plným popkulturních narážek například na slavnou Hru o Trůny. Bohužel vtípky znějí hrozně nuceně a křečovitě, a tak po pár minutách hráč spíše kroutí hlavou, kdy vývojáři dupnou na brzdu.

Foto: archiv tvůrců

Ukázka ze hry Magicka 2

Hratelnost bohužel rychle spadne do stereotypu a jedinou hloubku zde má systém kouzlení. Hráči mají také možnost si změnit róbu a kouzelnickou hůl - ty bohužel nijak výrazně hratelnost nemění a do příště bychom ocenili spíše hlubší rpg systém, kde by si hráč mohl vylepšovat postupně statistiky či více přizpůsobit svého kouzelníka.

Magicku se doopravdy nevyplatí hrát o samotě bez využití kooperace. Záchytné body nejsou rozmístěny zrovna nejlépe a v jednom hráči může titul frustrovat svou obtížností. Kooperace však zachraňuje všudypřítomnou šeď a také díky možnosti upražit svého kamaráda si hráči dokážou vykouzlit zábavné momentky. Bohužel stále platí, že jak Magicka 2 začíná, tak i probíhá a končí.

Foto: archiv tvůrců

Ukázka ze hry Magicka 2

Jediné, co proběhlo mírným vylepšením, je grafická stránka hry. Když v kooperaci s kamarádem kombinujete kouzla a pražíte vlny nepřátel či obrovské bosse, tak hra má své kouzlo.

Magicka 2 je tak bohužel jen trochu hezčí kopií prvního dílu a nebýt vydařeného systému kouzlení a kooperace, tak už by zapadla úplně stejně, jako jiné naprosto průměrné tituly. Takhle mohou hráči s ledovým klidem zůstat u prvního dílu.

Magicka 2 vyšla ve verzi pro osobní počítače a na konzoli PlayStation 4.

HODNOCENÍ: 5/10

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám