Hlavní obsah

Battlefield: Hardline - Slavná válečná série v novém. Vojáci ale chybí

Novinky, ryn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden začalo velké testování primárně multiplayerové střílečky Battlefield s podtitulem Hardline. My jsme se do něj pořádně ponořili a přinášíme naše dojmy.

Ukázka režimu Hotwire v Battlefield: Hardline Video: EA

 
Článek

Když společnost EA před rokem v květnu oznámila další díl do série Battlefield od studia Visceral Games, které stojí například za sci-fi hororovou sérií Dead Space, tak se zdálo, že se bude jednat pouze o nastavovanou kaši, která vyplní mezeru při čekání na další, velký díl. To se však naštěstí nestalo a vývojáři přináší hráčům tak trochu jiný Battlefield.

Největší změnou v Hardline je, že se hráči tentokrát nezmocňují role vojáků na velkých, bitevních polích, ale hrají si na policajty a zloděje buď na odlehlých místech v poušti, či přímo v centru města. K tomu jsou logicky přizpůsobeny všechny režimy her, výbava i celkové tempo titulu, které je nyní mnohem rychlejší a akčnější.

Foto: archív tvůrců

Městské prostředí titul příjemně osvěžilo a rychlé tempo z něj dělá freneticky akční záležitost

Profesionálním policistou či kriminálníkem

V betě mají hráči k dispozici tři herní režimy. Akční vykrádání banky v Heist módu, kde se zloději musí zmocnit lupu a poté utéct na místo, kde lup odevzdají. Hráči na straně policistů jim v tom samozřejmě musí zabránit.

Jako další režim se zde nachází tzv. Hotwire, který je vlastně takový Capture the flag, ale vlajky jsou tentokrát nahrazeny auty. Hráč se musí zmocnit vozidla a v určité rychlosti s ním co nejdéle jezdit a vyhýbat se protivníkům. Čím déle jezdí, tak tím více získává body pro svůj tým, které rozhodují, zdali tým vyhraje, či prohraje. Honičky jsou příjemně akční a jejich tempo je zběsilé. Poslední režim nemůže být nic jiného než klasický Conquest, který hráči znají již ze starších dílů. Týmy v něm musí ovládat strategické body na mapě.

Foto: archív tvůrců

Nebyla by to správná Amerika bez policisty v koblihovém obchodě

Všechno osvěžuje pozměněný arzenál, kterým hráči disponují. Na scénu přichází hromada různých šikovných “gadgetů”, jako jsou například elektrický paralyzátor, balistický štít, vystřelovací hák či kuše s lanem. Změnou proběhl i samotný seznam zbraní. Hráči kvůli celkovému zasazení titulu nemohou mít u sebe raketomety a jiné velké zbraně. Ty se nacházejí pouze na mapách v omezeném množství pro získání chvilkové převahy.

Změnu také potkalo získávání nové výbavy, kdy už se neodemyká klasickým systémem úrovní, ale hráč si ji nakupuje za vydělané peníze během hraní.

Foto: archív tvůrců

Ukázka z adrenalinové, automobilové honičky v režimu Hotwire

Kolem a kolem

Z bety jsme však příjemně překvapeni. Chyb jsme si nevšimli během testování žádných a hra svou náročností na hardware na osobních počítačích připomíná poslední díl ze série. Změna vývojářů a prostředí samotného je určitě příjemná a je to zase něco trochu nového a neokoukaného. Jak dopadne příběhová kampaň, která by měla být inspirována filmy a seriály z policejního prostředí si však musíme počkat na oficiální vydání plné verze v březnu.

Možnost hrát betu je otevřená od úterý 3. února do neděle 8. února, a tak se může zúčastnit kdokoliv. Stačí vlastnit jednu z platforem, na které Battlefield: Hardline vychází a stáhnout titul přímo z obchodu či klienta dané platformy. V plné verzi vychází titul 19. března, a to na osobní počítače, staré konzole (Xbox 360, PlayStation 3) a poslední generaci konzolí (Xbox One, PlayStation 4).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám