Hlavní obsah

The Sims 4: Holé základy bez špetky obsahu navíc

Novinky, ryn

The Sims patří k jedné z nejvíce známých herních sérií vůbec. Titul znají mladí i staří, a nyní přichází už čtvrté pokračování této populární série hry „na život“. Splní vysoká očekávání?

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry The Sims 4

Článek

Hned první novinka, se kterou se hráč seznámí, je nový systém vytvoření simíka. Proces je mnohem jednodušší. Místo různých táhel pro změnu například nosu, stačí najet kurzorem myši přímo na nos simíka a v požadovaném směru provést změnu pomocí myši. Poté je nutné simíka obléknout z lehce omezeného výběrů oblečení a přiřadit mu příslušné charakterní vlastnosti. A jde se na stavění!

Stejně jako tvorba simíka je nyní také budování mnohem přívětivější. Hráč si může vybrat již předpřipravené místnosti nebo začít od samotných základů. Jelikož je série známá počtem balíčků, které si hráč může dokoupit pro doplnění nábytku a jiných doplňků, tak stejně jako oblečení je i počet předmětů do domácnosti nižší.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry The Sims 4

Po ukončení stavby už přichází ten zážitek, na který všichni čekají – „život“. Stejně jako v posledním dílu mají simíci své potřeby. Musí se bavit, musí chodit na záchod, musí spát, pracovat, setkávat se s ostatními a hlavně se sprchovat. Veškeré vedlejší aktivity navíc dávají simíkovi další status. Například hraní her přidává soustředěnost, cvičení rozhovorů v zrcadle zase lepší výřečnost a tak dále.

Technická stránka hry také není moc rozdílná proti poslednímu dílu, i když vývojáři přešli na nový engine. Titul je podle dnešních trendů trochu více stylizovaný, ale aby si ho mohli zahrát také lidé se staršími počítači, tak vizuálně nijak neohromí. Soundtrack je klasicky „simíkovský“ a nikterak během hraní neruší.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry The Sims 4

Bohužel čtvrté pokračování funguje pouze jako platforma, na kterou budou vývojáři v budoucnu stavět mnohem více než kdy jindy. Hráčům původních dílů bude velká část věcí chybět, a tak The Sims 4 v samotném základu hráče starších dílů neoslní a má tendence se dostat do rychlého stereotypu kvůli nedostatku obsahu.

Titul The Sims 4 vyšel pro osobní počítače s českou lokalizací formou textů.

HODNOCENÍ: 6/10

Reklama

Výběr článků

Načítám