Hlavní obsah

The Last of Us Remastered – herní klenot pro novou generaci konzolí

Novinky, ryn

Když před rokem vyšel titul The Last of Us exkluzivně pro konzoli PlayStation 3, pokořil hned několik rekordů. Stal se nejprodávanější hrou pro konzoli PlayStation 3 roku 2013, nejrychleji prodávanou hrou pro PlayStation 3 a nejlépe uživateli hodnoceným exkluzivním titulem. Nyní studio Naughty Dog přináší tento klenot na PlayStation 4 (PS4).

Upoutávka na hru Last of UsVideo: Sony

 
Článek

Sony si je vědomo, že na jejich novou televizní konzoli přechází hodně hráčů, kteří minulou generaci konzole PlayStation nevlastnil,i a tak se rozhodlo vydat jeden z nejlepších titulů také pro nováčky, kteří si pořídí PS4.

Vylepšená verze přináší původní napínavé dobrodružství Joela a Ellie spolu s příběhovým rozšířením Left Behind. K tomu jsou dispozici všechny dodatečné balíčky pro hru více hráčů a další rozšíření se plánuje na tento rok.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry The Last of Us

Novinkou proti původní verzi je takzvaný foto mód. Tento režim dovoluje hráči v jakýkoliv moment „zmrazit“ čas, pohrát si s nastavením kamery a udělat snímek obrazovky. Ve spojení se sociálními funkcemi konzole PlayStation 4 lze pak tento snímek okamžitě sdílet na oblíbené sociální sítě. Mezi další vylepšení patří využití nového ovladače DualShock 4, kde například zabudovaný reproduktor slouží k přehrávání nalezených audio záznamů.

Už verze pro PlayStation 3 ždímala z konzole maximální výkon a pohled na ni byl zážitek, především proto, že se v té době jednalo již o sedm let starý hardware. Nově vylepšená verze jde ještě dál a využívá výkon nové generace konzole. Modely postav jsou detailnější. Na tvářích jdou vidět póry, jednotlivé vousy nebo popraskané rty.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry The Last of Us

Vývojáři zašli ale mnohem dál. Na prostředí aplikovali kvalitnější systém světel a zvýšili rozlišení textur, takže prostředí je nyní do posledního detailu ostré a některé scenérie už mají hodně blízko k realitě. Většina lidí byla hodně skeptická ohledně oznámení, že vylepšená verze poběží v 60 snímcích za vteřinu a že díky této změně se vytratí filmovost z původní verze. Opak je pravda a hře to velice prospělo. Tento propastný rozdíl v hratelnosti zaznamenáte díky možnosti přepnout na režim 30 snímků za vteřinu.

Na řadu přišlo také vylepšení zvukové stránky hry. Výkon nové konzole dovolil vývojářům použít více kvalitní zvukové soubory a také zajistil implementaci nastavení pro lepší prostorový zvuk domácích kin.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry The Last of Us

Studiu Naughty Dog se remaster The Last of Us povedl na jedničku. Nově příchozí hráči tak okusí jednu z nejlepších her a fanoušci si jí můžou užít v naprosto dokonalém zpracování. Technickou stránkou se navíc může bez okolků postavit titulům, které vyšly tento rok pro konzole nové generace.

Titul The Last of Us Remastered vychází exkluzivně pro konzoli PlayStation 4 a je opatřen českou lokalizací formou titulků.

HODNOCENÍ: 10/10

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám