Hlavní obsah

Legendární Super Mario byl pokořen za pět minut. Je z toho nový světový rekord

Novinky, zgl

Super Mario patřil v osmdesátých letech k nejpopulárnějším titulům vůbec. Italský instalatér v červeném trikotu si získává srdce hráčů dodnes. Minulý týden dokonce patřil k hlavním senzacím na akci Summer Games Done Quick, kde se nadšenci z různých koutů světa snaží pokořit staré tituly v co nejkratším čase.

BEZ KOMENTÁŘE: Super Mario v rekordním čase

 
Článek

S touto disciplínou se nejlépe vypořádal hráč, který na síti vystupuje pod přezdívkou Blubber. Na zdolání všech kol a záchranu princezny ve hře Super Mario mu stačily pouze 4 minuty a 57 sekund. Předchozí světový rekord tak pokořil o pouhou jednu sekundu.

Blubber však svůj výkon nepředvedl na originální televizní konzoli NES, pro kterou byla hra vydána poprvé v roce 1985. Místo toho použil emulátor. Podotkl však, že nevyužíval žádný dodatečný software, který by mu pomohl snížit jeho výsledný čas.

Speedrunning je v posledních letech velice oblíbená disciplína, při které se snaží hráči zdolat staré tituly v co nejkratším možném čase. Vedle Super Maria se snaží nadšenci dohrát v co nejkratším možném čase například také tituly Morrowind, Sonic, Doom či Legend of Zelda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám