Hlavní obsah

Student rozpoutal mánii. Díky tomu nyní vydělává milión denně

Novinky, mif

Student technické univerzity v Hanoji Nguyen Ha Dong vytvořil ve volných chvílích jednoduchou hru Flappy Bird. Ta se pár měsíců po svém uvedení stala celosvětovým hitem a vietnamskému mladíkovi změnila prakticky celý život. Díky ní je totiž milionářem.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Flappy Bird

Článek

Jak se Dong svěřil v rozhovoru pro server The Verge, hra mu vydělává každý den 50 tisíc USD, tedy více než milión korun. Samotnou hru přitom tvůrce nabízí pro chytré telefony a počítačové tablety zcela zdarma – příjmy mu plynou pouze ze zobrazované reklamy.

Titul Flappy Bird staví na velice jednoduchém principu. Na dotykovém displeji hráč ovládá žlutého ptáčka, se kterým musí balancovat mezi zelenými trubkami. Čím více jich obletí, tím více bodů získá. Hra končí ve chvíli, kdy ptáček narazí do jednoho z potrubí.

Právě jednoduché ovládání je jedním z hlavních důvodů „ptačí“ mánie. Například grafická stránka totiž není nijak oslnivá a vrací titul do 80. let minulého století, kdy trhu kraloval Super Mario. Koneckonců přímo dvojici italských instalatérů, kteří putují světem Houbového království, se design úspěšné hry až nápadně podobá.

Aktuálně je možné Flappy Bird stahovat pro přístroje s operačními systémy Android a iOS od Applu. V dohledné době by měla být k dispozici také verze pro Windows Phone.

Reklama

Výběr článků

Načítám