Hlavní obsah

Mysteriózní dobrodružství Beyond: Two Souls nadchne grafikou, ale příběh pokulhává

Novinky, ryn

David Cage z Quantic Dream je známý svou posedlostí převést filmový zážitek do herní podoby. Po úspěšném Fahrenheitu a ještě lepším Heavy Rainu přináší svůj nejnovější počin Beyond: Two Souls.

Upoutávka na hru Beyond: Two SoulsVideo: Sony

 
Článek

Děj hry se točí okolo Jodie (Ellen Page) a poutem k ní připojeném duchovi Aidenovi. Ten je už od malička součástí Jodie, v těžkých chvílích jí pomáhá a v některých naopak škodí. O Jodie se stará doktor Nathan Dawkins (Willem Dafoe). Po určitých událostech byla Jodie svěřena do péče institutu, ve kterém pracuje.

Foto: Sony

Beyond: Two Souls

Hra tak vypráví příběh této dívky od dětství až po dospívání. Při svém putování navštíví mnoho zajímavých lokalit a prožije různé situace - v jednu chvíli se nachází na ulici jako bezdomovkyně a v druhé na misi v Somálsku coby tajná agentka. Vláda si je vědoma druhého světa plného nadpřirozena, a tak experimentuje s nebezpečnými portály. Jodie proto musí kvůli Aidenovi, který z tohoto světa pochází, chtě nechtě vládě pomáhat.

Foto: Sony

Beyond: Two Souls

Beyond: Two Souls má v sobě silné momenty, ale bohužel jich není tolik, na kolik jsme u her z Quantic Dream zvyklí. Místy je příběh uměle natahovaný a některé herní pasáže by ve hře nemusely být. Kvůli duchařskému žánru a vědomí, že jde o vyprávění z minulosti, je těžší se do postav vcítit. A tak si lze často všimnout skřípajícího děje. Ve hře je také mnohem méně důležitých rozhodnutí jako v jiných titulech a díky tomu přichází o silné momenty překvapení.

Foto: Sony

Beyond: Two Souls

Audiovizuální stránka je perfektní. Beyond: Two Souls ukazuje, že je jednou z posledních her na této generaci televizní konzole PlayStation a využívá jejího plného výkonu. Důležité postavy jsou nasnímané tak dobře, že kolikrát si lze scény lehce zaměnit se skutečným filmem.

Foto: WB Montreal

Electrocutioner. Jeden z nájemných zabijáků,který jde Batmanovi po krku.

Ovládání tvůrci zjednodušili a nabízejí i možnost hrát ve dvou hráčích. Hru lze ovládat normálně pomocí ovladače, nebo prostřednictvím počítačových tabletů (po doinstalování speciální aplikace). Beyond: Two Souls vychází exkluzivně pro PlayStation 3. Obsahuje českou lokalizací formou titulků.

HODNOCENÍ: 6/10

Reklama

Výběr článků

Načítám