Hlavní obsah

Mladík bodl matku do zad, protože mu zabavila počítačovou hru

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevídaný případ musí řešit policie v japonském městě Aiči. Teprve 14letý mladík tam bodl nožem do zad vlastní matku, protože mu zabavila počítačovou videohru. Informoval o tom server Japan Today.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Policie byla o útoku informována v neděli krátce před 18. hodinou. To však ještě nikdo netušil, že útočníkem byl právě syn. Policistům se to podařilo zjistit teprve při jeho výslechu poté, co matku záchranáři s propíchnutou levou plící od kuchyňského nože převezli do nemocnice.

Student střední školy na policii vypověděl, že měl k pobodání matky dobrý důvod. Koupil si totiž bez svolení rodičů videohru, a když to matka zjistila, zabavila mu ji. Přitom si na ni poctivě našetřil sám, takže na to neměla právo, tvrdil bez lítosti mladík na policii.

Podle záchranářů je matka i přes vážná zranění ve stabilizovaném stavu a není v ohrožení života. Chlapec je zatím stále držen na policii. Zda se bude moci vrátit domů, nebo skončí v nápravném zařízení pro mladistvé, zatím nebylo rozhodnuto.

Případ dává další eso do ruky odpůrcům počítačových her. Již nyní mají američtí zákonodárci na stole návrh zákona, podle kterého by se za akční a bojové videohry měla platit speciální daň ve výši jednoho procenta ceny. Pokud by byl návrh schválen, vešel by v platnost už 1. července. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám