Hlavní obsah

Chytejte opice pohybovým ovladačem Move ve hře Ape Escape

Novinky, olk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Především pro děti od tří let je určena nová hra Ape Escape pro herní konzoli Sony PlaySation 3. Pohybovým ovladačem Move chytáte šimpanze, kteří z vesmíru přistáli v nemalém počtu na zem. K tomu vám dopomáhají nejrůznější nástroje jako síť, prak nebo třeba vysavač.

Článek

Poprvé byla hra Ape Escape vydána už v roce 1999, kdy se stala především v Japonsku velmi populární a sbírala v recenzích velká čísla. Určená byla výhradně herním konzolím PlayStation a ovládala se přes ovladač DulaShock, přičemž hráč skrze poměrně rozvinutý příběh chytal v trochu hranatém 3D prostředí chytré opice.

Nová verze hry Ape Escape Move se odklání od klasického herního ovladače a hráč nyní svou postavu ovládá díky oblíbenému pohybovému ovladači Move. Tím dostává hra zcela jinou dimenzi a hloubku. Nyní již nebudete při hraní strnule sedět, ale projít si hru znamená využít i vlastní sílu a zručnost. Grafika je poměrně velmi infantilní ve srovnání se současnou grafikou her na PlayStation 3.

Příběh začíná invazí UFO na planetu Zemi. Opičáci se snaží pod vedením Spectera o způsobení chaosu a ukradení všech banánů. V ruce máte pohybový ovladač Move, který se vám změní ve velkou síť na opice, prak na sestřelování nejrůznějších nepřátelských strojů či banánů, buchar na odmrštění všeho překážejícího z cesty a další užitečné nástroje jako třeba velký lux, jenž všechny opice vysaje.

Menší problém má hra se samotnou hratelností. Díky zaměření na děti je veškeré ovládání hry zaměřeno na ovladač Move fungující jako vybraný nástroj. Vlastní pohyb ovládat nemůžete a jste tak odkázáni na pohybování samotnou hrou. Pro dospělé může být sbírání opic po chvíli velkou nudou, děti si celou hru jistě užijí mnohem více.

Jako bonus zde najdeme například encyklopedii nasbíraných opic nazvanou Monkeypedia a dvojici doplňkových miniher Sprayzer Defence Force! a Mecha Tag Rally, což je vcelku zábavné ježdění autíčky.

Hodnocení: 4/10

Reklama

Výběr článků

Načítám