Hlavní obsah

Fight Night Champion: nejdetailnější a nejkrutější simulace boxu všech dob

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asi jen málo netradičních sportovních odvětví je sledováno tak, jako bojové sporty. Odhlédneme-li od simulace ultimátních zápasů, v rámci boxu je na XBoxu 360 jasnou jedničkou simulace Fight Night. Zatímco uplynulé názvy série nesly název Fight Night Round, ten nejnovější nese přídomek Champion a celé sérii nasazuje opravdu povedenou korunu.

Článek

Pokud bychom měli v herní sérii Fight Night vybrat jeden problém za všechny, tak by to bylo mírně nepřesné ovládání. Kolikrát bylo navíc možné vyhrávat souboje bezcílným vypalováním jednoho háku za druhým, pokud jste měli dostatečně silného boxera a slabšího soupeře k tomu, stačilo to. Tomu je však konec. Nyní je vše o správném načasování. Rozhoduje přesnost ve správnou chvíli, nikoliv brutální síla.

Automatická inteligence boxerů je bez nadsázky úžasná. Každý z nich má svůj odlišný styl boje, své slabiny ale i nějaký ten výjimečně kvalitní úder. Když toto nebudete brát na vyšší obtížnosti v potaz, můžete rovnou počítat s tím, že vás budou do dvou minut odpočítávat. Čestné skautské.

Příběh jako z Hollywoodu

Kampaň vám na nejnižší obtížnost zabere něco okolo pěti hodin, počítejte však s tím, že v závislosti na výšce obtížnosti se může tento časový údaj násobit. Kampaň je příjemně různorodá, nepostrádá tradiční příběh jako z Hollywoodu a člověka dokáže udržet v pozoru.

Jsou však chvíle, kdy byste tvůrce kampaně nejraději pověsili za tkaničky z vyhlídky u propasti Macocha a odešli na toulky Moravským krasem. Takový úkol, kdy musíte soupeře zneškodnit jen údery na hlavu je totiž extrémně otravný. Není totiž složité vypálit omylem jeden úder směrem do žeber a pokud máte tu smůlu a vypálíte ho v desátém kole s tím, že se soupeř skácí, dvacet minut hry jede nanovo.

Dalším herním módem je tzv. Legacy mode, kdy postupně zvedáte svého boxera z úrovně začátečníka až do sfér nejvyšších. Sami si přitom v RPG stylu určujete, jakým směrem se bude boxer rozvíjet. Vylepšování formou miniher je však za chvíli ohrané a vy se tak lehce začnete nudit. Pak vám však dojde důležité zjištění. Všechny tyto módy jsou jen přípravou na to nejkomplexnější a nejzajímavější - online boj.

Online vrcholem hry

Online hra je perfektně propracovaná, umožňuje vám vyjma plného rozvoje hráče spolupracovat s dalšími bojovníky a poté se pokusit ovládnout ring v bojích s ostatními soupeři. Jde jednoznačně o nejtrvanlivější zábavu z celé hry a pokud se jí chopíte naplno, vydrž vám i dlouhé týdny.

V kombinaci se super grafikou, detailně ukazující krvácení a tržné rány, pak působí nadprůměrné zvukové efekty tak trochu průměrně. Ke hře však vše pasuje jak má a nikde vás nic neruší. A co víc si přát. No, snad jen více deštivých dnů. Jinak je to totiž hřích trávit slunečná odpoledne u herních ovladačů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám