Hlavní obsah

Videohra Virtual Toy – něco jako Tamagochi

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pamatujete ještě na hit Vánoc z devadesátých let Tamagochi? Podobné starání se o virtuální zvířátko přináší i tato hra.

Článek

Byl to nejspíš rok 1997, kdy mnoho dětí našlo pod stromečkem malé plastové vajíčko s černobílým LCD displejem. Na tom se obvykle zjevovala malá příšerka, která měla nejrůznější potřeby – potřebovala jíst, spát, hrát si anebo nechat po sobě uklízet. Od hráče se pak požadovalo, aby všechny tyto potřeby plnil – pokud možno v reálném čase.

Vlna Tamagochi odezněla stejně rychle, jako přišla, leč v mnohých to zanechalo nesmazatelné vzpomínky, které vyústily v tvorbu podobných počítačových her. Toto zpracování se vyznačuje dosti originálním grafickým pojetím a velmi podobnými principy hraní.

Jistě uznáte, že to není žádná herní bomba. Ale mnoho lidí si tak může přivodit nostalgickou náladu oné doby, jiní zase zjistit, o co přišli, pokud je minula.

Reklama

Související články

Videohra Alien Swarm – mimořádný zážitek

Taková hra přijde jen několikrát do roka. Původně placený titul snese srovnání s lehkým nadprůměrem komerční produkce – kvůli tomu se vyplatí překonat i pár...

Výběr článků

Načítám