Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Vitamini – tak trochu jiný Tetris

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Her, které nějakým způsobem napodobovaly legendární skládání kostek do řad, jsme už viděli víc než mnoho. Některé se dokonce pokoušely si tento geniální koncept trochu upravit. Žádná však tak roztodivným způsobem.

Článek

Hlavní idea je celkem jednoduchá: kostky po dopadu nezapadnou s neomylnou přesností na místo, ale v závislosti na rychlosti se ještě trochu odrazí. Můžete si je směrovat jak chcete a vymýšlet nejrůznější plány, výsledek vašeho snažení je však ve velkém podřízen náhodě.

A to je pouze jeden z herních módů. V tom dalším začnou hrát role i kostky, které, jak už asi sami tušíte, musíte skládat vedle sebe. No a do třetice tu mám ještě jeden s podobným principem, kde však musíte vytvářet dlouhé řetězce ještě před tím, než vyprchá všechna energie.

Vitamini není nějak extrémně zábavná hra, o překonání původní idey Tetrisu se mluvit nedá, to se nepodaří asi nikomu. Na druhou stranu je docela zajímavé mít možnost vyzkoušet si něco nového, co nevidíme každý druhý den.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám