Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Ferrari Virtual Race – závody silných aut

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stalo se už tradicí, že automobilky vydávají v rámci marketingové kampaně i závodní hry, mající vás přesvědčit o kvalitách daného vozu. Avšak jedna značka, podle mnohých ta nejpovolanější, chyběla. Až doposud.

Článek

Zatímco můžete po závodních okruzích nebo virtuálních ulicích prohánět BMW, Mercedesy a dokonce i Volva, na automobilku se vzpínajícím hřebcem se prozatím čekalo. Přitom právě ona má díky širokému portfoliu silných závodních vozů největší potenciál na inspirování dobré závodní hry.

Jaký je tedy výsledek? Abychom byli upřímní: nezklamal, ale ani nijak zvlášť nenadchnul. Máte sice na výběr z několika modelů, ale ty se od sebe liší akorát vzhledem. Stejně tak veškeré vaše úpravy před startem se zaměřují pouze na vizuální stránku věci. Prostotu hry pak už jen podtrhuje toliko jediná trať v nabídce.

Na druhou stranu samotné hraní dojem o mnoho vylepšuje: grafika vypadá velice dobře a svižně se hýbe, stejně tak samotné závodění je celkem napínavé, alespoň do okamžiku, než se naučíte trať a začnete všechny s přehledem nechávat za sebou. To je možné také díky celkem nerealistické fyzice, která se vás zřejmě snaží přesvědčit, že Ferrari není možné dostat do smyku. Celkově ale hra zaujme, bohužel ne na moc dlouho.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám