Hlavní obsah

Čína zakázala investice do zahraničních internetových her

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čína zakázala zahraniční investice do svého lukrativního sektoru internetových her. Snaží se tak posílit svou kontrolu nad virtuálními světy na internetu. Informovala o tom v pondělí agentura Reuters.

Článek

Čínský sektor internetových her patří mezi nejrychleji rostoucí na světě. Očekává se, že jeho tržby v letošním roce stoupnou o 30 až 50 procent na 24 až 27 miliard jüanů (61,5 až 69 miliard Kč).

Komplikace při zahraniční spolupráci již pocítil například čínský výrobce videoher NetEase.com. Ten letos získal od firmy Activision Blizzard licenci na provoz populární internetové hry World of Warcraft v Číně, dohoda se však dostala do problémů kvůli znepokojení na straně čínských regulačních orgánů.

Společnost Activision Blizzard vznikla v loňském roce spojením herní divize francouzského mediálního gigantu Vivendi s americkým rivalem Activision. Sloučená skupina Activision Blizzard je největší videoherní firmou na světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám