Hlavní obsah

V Japonsku odstartoval největší veletrh počítačových her na planetě

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek v Japonsku začal jeden z největších veletrhů počítačových her na naší planetě. Akce nazvaná Tokyo Game Show 2009 (TGS), která se koná pravidelně každý rok již třináctým rokem, bude trvat až do neděle. Pořadatelé předpokládají, že za čtyři dny se přijde na nejnovější výdobytky herního světa více než 180 firem z celého světa podívat přes 200 tisíc lidí.

Článek

Jedním z největších lákadel veletrhu je projekt Natal, díky kterému je možné hry na televizní konzoli Xbox 360 ovládat pouhými gesty, aniž byste potřebovali jakýkoliv ovladač. Stačí mávnout rukou nebo kopnout proti televizní obrazovce a postava na obrazovce udělá přesně to, co vy.

V podstatě se jedná o první senzor na světě, který v sobě kombinuje RGB kameru, hloubkové čidlo, širokospektré mikrofony a samostatný procesor pohánějící proprietární software. Oproti běžným 2D kamerám tak novinka dokáže sledovat pohyb celého těla ve 3D režimu, reagovat na pokyny a příkazy a dokonce rozpoznat i změnu zabarvení vašeho hlasu a emocí.

Navíc tento systém není závislý na světle a dokáže vás rozpoznat pouze pohledem do vašeho obličeje. Zařízení nereaguje pouze na klíčová předem daná slova, ale rozumí, co doopravdy říkáte. Můžete tak například ve hře říct, jaký secvičený signál chcete zahrát, a vaši spoluhráči se už podle toho zařídí.

Inovovaný PlayStation a spousta nových her  

Novinky odhalovali i další výrobci. Představena byla například i nejnovější verze kapesní herní konzole PlayStation Portable. Ta oproti svému předchůdci nabídne kompaktnější rozměry a výsuvnou část s tlačítky.

Návštěvníci veletrhu si budou přímo na místě moci zahrát i nejnovější hry, jako je Forza 3, Halo 3: ODST, God of War III, Gran Turismo 5, Dragon Quest Monsterss Battle Road II, Modern Warfare Call of Duty 2, Final Fantasy XIII, Assassin's Creed II či Splinter Cell Conviction.

Mezi představenými herními novinkami pro počítače a televizní konzole se objevily i tituly pro mobilní telefony, jako je Dragon Quest III, Kingdom Hearts Coded, Seiken Densetsu 2, nebo The Little Battlers.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám