Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Mystery of the Ancient Clock – logické dobrodružství

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle obrázků by se mohlo zdát, že tohle je přesně ten druh hry, který už jste viděli mnohokrát. Do jisté míry je to pravda, ale zásadní změna herního konceptu způsobí, že se k ní opět rádi vrátíte.

Článek

Princip, ve kterém prohazujete sousední barevné kameny tak, aby vám vznikla stejnobarevná kombinace, se stává pomalu skoro tak rozšířený, jako tolik populární Tetris. Na jednu stranu je to pochopitelné, protože tento druh je velice hratelný a návykový, jakmile se jej ale jednou nabažíte, jen těžko se vrací zpět.

:. Mystery of the Ancient Clock 

Mohlo by se proto zdát, že tohle je jen další klon, nad nímž si můžete dovolit mávnout rukou a jít dál. Ale nenechejte se mýlit – míst dvojic zde prohazujete celé sloupce nebo řady. Může se to zdát bezvýznamné, ale zcela si to vynutí změnu hráčské strategie. Takže pokud si myslíte, že podobný druh her máte v krvi, tady budete začínat od začátku.

Po všech ostatních stránkách není tomuto titulu prakticky co vytknout. Zpracování je na velmi solidní úrovni, stejně tak dostačuje i počet úrovní. Milovníci logické zábavy mají zase na nějakou dobu o svůj volný čas postaráno.

Reklama

Související témata:

Související články

Hrajeme zdarma: Why? – nezávislý experiment

Každého pravidelného hráče vždy potěší, když mezi záplavou stále stejných plošinovek, stříleček a několika základních logických motivů najde kousek, který se...

Výběr článků

Načítám