Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Artifical Nature – minimalistická střílečka

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdy stačí pouhých pár desítek kilobajtů na to, aby vznikla hra, která svým vzhledem i hratelností může konkurovat mnohonásobně větším titulům.

Článek

Jestli se dá najít jediné slovo, které by hru nejlépe vystihovalo, pak by to bezpochyby byla „jednoduchost“. Ta se projevuje zejména na její velikosti – 64 kB – taková hodnota se jen tak nevidí.

Přitom to neznamená, že by nutně musel být nějak špatná. Grafika naopak vypadá docela zajímavě a rozhodně to není jen nějaký nevzhledný shluk pixelů.

Samotné hraní také nepřináší žádnou velkou porci originality, naopak těží ze zavedených zvyklostí. Ovládáte malou loď s otočnou střílnou, na níž se ze všech stran valí nepřátelé. Ty je potřeba rozstřílet, stejně tak jako musíte zničit jejich zbytky, protože i ty pro vás mohou být smrtelně nebezpečné. Jen některé z nich slouží jako palivo, a tak je musíte sebrat a odvézt zpátky na základnu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám