Hlavní obsah

Prodána stomilióntá kopie hry The Sims

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární simulátor života The Sims byl poprvé uveden na trh v roce 2000. Od té doby se hra rozšířila do 60 zemí světa, byla přeložena do 22 jazyků a právě v těchto dnech slaví 100 miliónů prodaných kopií. Kdybychom seřadili všech 100 miliónů prodaných krabic s hrou The Sims vedle sebe, dosáhly by z New Yorku až do Moskvy.

Článek

První hra série The Sims vstoupila na trh v roce 2000. O oblibě hry dostatečně vypovídá i její rozšíření do 60 zemí po celém světě a překlad do 22 světových jazyků.

„Série The Sims od doby svého vzniku inspirovala bez přehánění milióny hráčů, kteří žili životy svých Simíků, navazovali nové vztahy, vytvářeli pro ně vysněné prostředí a plnili si tak ve hře svá nejtajnější přání,“ okomentovala úspěch série Andrea Šmídová, marketingová manažerka Electronic Arts Czech Republic.

Na webové stránce TheSims2.com se měsíčně potká více než 4,3 miliónu fanoušků The Sims, kteří už si odsud stáhli více než 70 miliónů unikátních výtvorů jiných fanoušků série.

Hra je interaktivním zážitkem pro lidi na celém světě

„Teď je ta pravá chvíle poděkovat všem fanouškům The Sims po celém světě. Díky nim jsou The Sims opravdovým kulturním fenoménem,“ obrací se na hráče Rod Humble, ředitel značky The Sims.

„V jejich virtuálním světě mohou hráči prožívat tak vzrušující životní okamžiky jako je první pusa, první krůčky rozesmátého batolete, romantická svatba a to vše podle představivosti každého hráče. Vždyť sto milionů prodaných kopií znamená sto milionů jedinečných životních příběhů!“

Simíkovština

Jazyk s názvem simíkovština byl vytvořen exkluzivně pro herní sérii The Sims tak aby hráči, bez ohledu na to, jakým jazykem mluví, mohli komunikaci svých Simíků porozumět. Jedinečný jazyk je založen na nejběžnějším způsobu lidské komunikace – emocích.

Simíkovština je směsicí ukrajinštiny, jazyka indiánské kmene Navajů, Tagalogu (hlavního jazyka na Filipínách) a neformálních improvizačních prvků. Je to měkčí a jednodušší slabičný jazyk, který se komplexně vyvíjel ve světě The Sims.

„Co dělá z The Sims opravdu jedinečnou hru, je její atraktivita pro lidi všeho věku a obou pohlaví. Všichni mohou popustit uzdu své kreativitě a smyslu pro humor a žít Simí životy podle svého,“ dodává Nancy Smith, prezidentka značky The Sims.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám