Hlavní obsah

Výkonný tablet Surface Pro míří do Evropy, ceny startují na 22 000 korun

– Londýn
Novinky, mif

Tablet Surface Pro od Microsoftu se v USA a Kanadě prodává už od první poloviny února. S více než čtvrtročním zpožděním tento výkonný stroj, který má ambice konkurovat i ultrabookům, zamíří také na evropský trh. Dostupný bude už tento týden, uvedl server The Verge.

Foto: Microsoft

Surface Pro

Článek

Nejprve by se měl Surface Pro objevit na pultech britských obchodů, a to ve čtvrtek 23. května. V další vlně o týden později (30. května) pak bude novinka dostupná v Rakousku, Německu, Belgii, Dánsku, Francii, Finsku, Irsku, Itálii, Lucembursku, Norsku, Portugalsku, Španělsku, Švédsku a Švýcarsku.

Příchod tabletu od Microsoftu na tuzemský trh zástupci firmy zatím nepotvrdili. V Česku ale stále ještě není oficiálně dostupný ani základní Surface RT, který se začal prodávat už loni. [celá zpráva]

Foto: Microsoft

Microsoft Surface

Surface Pro se v Evropě bude prodávat ve dvou různých verzích, které se od sebe liší kapacitou úložného prostoru. 128GB model vyjde na 799 liber (24 600 korun), 64GB přístroj pak na 719 liber (22 200 korun).

Novinka je vybavena systémem Windows 8, procesorem Intel Core i5, grafickým čipem Intel HD 4000 a 4 GB operační paměti. Microsoft přístroj vybavil dotykovým displejem s úhlopříčkou 10,6 palce a rozlišením 1920 x 1080 bodů. Tento panel je schopen rozeznat až deset dotyků najednou a spolupracuje také s dotykovým perem (stylusem), které je součástí balení.

Foto: Microsoft

Tablet Surface Pro bude možné mimo jiné ovládat i dotykovým perem (stylusem).

Tablet bude dodáván také se speciálním krytem, který po nacvaknutí slouží jako klávesnice. V takovém případě dokáže novinka nahradit při práci i notebook.

Americký softwarový gigant v současnosti chystá uvedení již druhé generace Surfacu. Novinka by měla být k vidění na konferenci Build Developer, kterou Microsoft pořádá od 26. do 28. června. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám