Hlavní obsah

Do tabletu Surface Pro s kapacitou 64 GB si lidé uloží jen 23 GB dat

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už příští týden plánuje společnost Microsoft začít prodávat na vybraných zahraničních trzích svůj nový tablet Surface Pro, který díky vysokému výkonu bude konkurovat i ultrabookům. Jak upozornil server The Verge, novinka má však ještě před oficiálním startem zaděláno na problémy – důvodem je velikost úložného prostoru.

Foto: Microsoft

Microsoft Surface Pro

Článek

Skutečná formátovaná kapacita vestavěné paměti se vždy liší od té, kterou udává výrobce. Část z ní ještě ukrajuje operační systém a předinstalované aplikace. Například na čtvrtou generaci 64GB iPadu si lidé mohou podle serveru MacRumors uložit reálně okolo 57 GB dat.

Plnohodnotný operační systém Windows 8 (u tabletu Surface Pro), společně s předinstalovanými aplikacemi a oddílem pro obnovení továrního nastavení, ale jak se zdá zabírá výrazně více prostoru než iOS od společnosti Apple. V praxi se tak na 64GB verzi Surfacu Pro od Microsoftu vejde jen 23 GB dat.

Foto: Microsoft

Microsoft Surface

Mluvčí Microsoftu pro server The Verge potvrdil, že předinstalované programy a data si uzmou 41 GB kapacity také v případě 128GB modelu. Ten tak nabídne pro uložení souborů prostor o velikosti 87 GB.

Surface Pro se začne prodávat v zahraničí 9. února za cenu okolo 20 000 korun. Vybaven bude procesorem Intel Core i5, grafickým čipem Intel HD 4000 a 4 GB operační paměti. 10,6palcový displej nabídne rozlišení 1920 x 1080 bodů. [celá zpráva]

Foto: Microsoft

Tablet Surface Pro bude možné mimo jiné ovládat i dotykovým perem (stylusem).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám