Hlavní obsah

Druhá generace tabletu Surface od Microsoftu se ukáže už příští měsíc

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loni v červnu odhalila společnost Microsoft svůj první počítačový tablet nazývaný Surface. Přestože se přístroj zatím ještě oficiálně v tuzemských obchodech neprodává, americký softwarový gigant se chystá odhalit nový model. Podle serveru DigiTimes by se tak mělo stát už příští měsíc.

Foto: Microsoft

Novinka by se měla od aktuálního modelu, který je vidět na snímku, lišit především velikostí displeje.

Článek

Druhá generace Surfacu by měla být k vidění na konferenci Build Developer, kterou Microsoft pořádá od 26. do 28. června. Zástupci amerického softwarového gigantu však zatím informace o novém přístroji oficiálně nepotvrdili.

Foto: Microsoft

Surface Pro

Server Wall Street Journal již minulý měsíc uvedl, že novinka by se měla od aktuálně nabízeného modelu lišit především v úhlopříčce displeje. Místo 10,6palcového panelu (1366 x 768 obrazových bodů) bude použit sedmipalcový monitor. Jeho rozlišení ale zatím není známo. [celá zpráva]

Foto: Apple

iPad Mini

Stejnou taktiku použila v loňském roce společnost Apple. Vedle 9,7palcového tabletu začala nabízet také iPad Mini, který disponuje obrazovkou s úhlopříčkou 7,9 palce a rozlišením 1024 x 768 pixelů. Díky redukci rozměrů je o polovinu lehčí než předchozí verze, přitom je ale stejně výkonný.

Reklama

Související témata:

Související články

Microsoft chystá malý tablet

Společnost Microsoft už od loňského roku prodává v zahraničních obchodech tablet Surface. Přestože v České republice se přístroj zatím oficiálně nenabízí,...

Výběr článků

Načítám