Hlavní obsah

Větší kapacita, kompaktní rozměry a vysoká odolnost. Kingston láká na nový externí disk

Společnost Kingston tento týden odhalila novou verzi svého odolného externího disku XS2000. Ten se v porovnání s loňským modelem liší především kapacitou úložného prostoru, ve srovnání s nejlepším předchůdcem se na něj vejde dvakrát tolik dat.

Foto: archív výrobce

Novinka je velmi kompaktní.

Článek

Právě model XS2000 byl vloni vstupenkou Kingstonu do světa rychlých externích SSD jednotek. K mání byly tehdy tři různé kapacity, které je možné aktuálně zakoupit za 1999 Kč (500GB varianta), 3559 Kč (1TB) a 6369 Kč (2TB).

Za jakou cenu se bude prodávat novinka, Kingston zatím neprozradil. Vzhledem k aktuální cenové politice a dvojnásobné kapacitě 4 TB lze počítat s cenovkou vyšší než 10 000 Kč. Vyloučeno ale není, že výrobce překvapí a loňské modely zlevní.

Foto: archiv výrobce

Kingston XS2000

Nové SSD jednotky se dovedou samy bránit vyděračským virům

Hardware

Rozměry modelu Kingston XS2000 jsou 69,54 × 32,58 × 13,5 mm, jde tedy o jeden z nejkompaktnějších externích disků na trhu. Hmotnost činí 57,88 gramu.

Výrobce pro všechna provedení slibuje přenosovou rychlost až 2000 MB/s, a to pro čtení i zápis. Konektivitu s počítačem zajišťuje rozhraní USB 3.2 Gen 2x2, tedy port USB-C.

Lákadlem modelu XS2000 má být také vysoká odolnost, samotné tělo disku je totiž částečně kovové. Celou konstrukci je navíc možné vložit do speciálního gumového pouzdra, které je odolné proti vodě i prachu. Výrobce slibuje stupeň krytí IP55.

Foto: archív výrobce

Externí disk vložený do odolného pouzdra.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám