Hlavní obsah

Unikátní tablet s klávesnicí od Lenova se začne prodávat v červnu

Novinky, Miloslav Fišer

Nový přenosný počítač s označením IdeaPad U1 od Lenova, který je v podstatě kombinací dotykového tabletu a malého netbooku, by se měl v evropských obchodech objevit v červnu. Upozornil na to server PC World. Novinku společnost Lenovo představila na největším veletrhu spotřební a výpočetní techniky Consumer Electronics Show (CES).

Foto: Novinky

Lenovo IdeaPad U1

Článek

LCD displej nového přenosného počítače má úhlopříčku 10,1 palce a rozlišení 1280 × 800 bodů. Na první pohled se novinka nijak neliší od obyčejného netbooku. Při bližším ohledání ale zjistíte, že displej je možné jednoduše oddělit a pracovat s ním stejně jako s tabletem.

Foto: Novinky

Lenovo IdeaPad U1

Pokud je novinka spojena s klávesnicí, pracuje s dvoujádrovým procesorem Intel Core 2 Duo a pod operačním systémem Windows 7 Home Premium. Po vyjmutí displeje se operační systém automaticky přepne na Android. I pokud je LCD panel vyjmut, je možné základnu dále používat – stačí k ní připojit externí monitor.

Foto: Novinky

Lenovo IdeaPad U1

Zařízení data ukládá na vestavěnou flashovou paměť s kapacitou až 32 GB. Tabletu nechybí ani WiFi, Bluetooth, USB či vestavěný pohybový senzor pro automatické otáčení displeje.

Foto: Novinky

Lenovo IdeaPad U1

Nejprve by se měl Lenovo IdeaPad U1 začít prodávat v březnu na čínském trhu. Do evropských obchodů dorazí v červnu, přičemž jeho cena by se měla pohybovat okolo 30 000 korun. Cena samotného tabletu bez klávesnice pak vyjde přibližně na 12 tisíc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám