Hlavní obsah

Trvalo to půl roku. Nejlepší sluchátka od Applu jsou konečně k dostání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pultech obchodů se konečně zabydlela špičková sluchátka AirPods Max, která představují to nejlepší v nabídce společnosti Apple. V některých případech však nejsou dostupné všechny barevné varianty – především o modrou a zelenou je evidentně zvýšený zájem.

Představení sluchátek Apple AirPods MaxVideo: archív výrobce

 
Článek

Sluchátka AirPods Max si odbyla premiéru v polovině prosince a prakticky ihned po představení odstartovaly předobjednávky. Dostat novinku ještě před Štědrým dnem ale mohl jen ten, kdo si ji objednal skutečně mezi prvními.

Navzdory vysoké ceně 16 490 Kč zájem o první velká sluchátka s logem nakousnutého jablka neopadl ani po svátcích. Trvalo tak bez nadsázky půl roku, než se situace uklidnila, v současnosti se totiž nejlepší model s logem nakousnutého jablka dá již běžně koupit.

Foto: archív výrobce

Apple AirPods Max

Foto: archív výrobce

Apple AirPods Max

Řada prodejců navíc tvrdí, že mají nadprůměrné skladové zásoby, takže budou schopni vykrýt i případný vyšší zájem ze strany zákazníků.

To je poměrně velký obrat, neboť někteří obchodníci minulý měsíc stáhli model AirPods Max úplně z nabídky. Snažili se tak předejít tomu, že si lidé stěžují na to, že jejich objednávky nejsou ani po několika měsících vyřešeny.

Nejsou a nebudou. Prodejci stahují nejlepší sluchátka od Applu z nabídky

Hardware

Svou konstrukcí jsou sluchátka AirPods Max opravdu unikátní, jde o symfonii minimalistického designu s citem pro detail. Klenba hlavového mostu je vyrobena z prodyšné tkané síťoviny, rovnoměrně rozkládá hmotnost sluchátek a snižuje tlak na hlavu, kostra je pak zhotovena z nerezové oceli, ramena jsou samozřejmě teleskopická. Náušníky jsou potaženy speciální textilní síťovinou, takže při poslechu podle Applu doléhají na pokožku jako měkké polštářky.

Po straně sluchátek je korunka Digital Crown, kterou je možné ovládat hlasitost, přeskakovat skladby či přijímat hovory. Vypadá mimochodem úplně stejně jako u chytrých hodinek Apple Watch.

Lákadlem má být i „vysoce věrná reprodukce zvuku s aktivním potlačováním hluku“. V obou ohledech má patřit novinka k tomu nejlepšímu na trhu, sluchátka mají mít velký frekvenční rozsah, mohutné basy, přesné středy a průzračné výšky. Zkreslení má být zcela minimální. Na reálné testy si ale budeme muset samozřejmě počkat.

K jakémukoliv zařízení se zmíněná sluchátka připojují také prostřednictvím technologie Bluetooth 5.0. Výdrž činí 20 hodin.

Foto: archív výrobce

Apple AirPods Max

Foto: archív výrobce

Apple AirPods Max

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám