Hlavní obsah

Switch OLED je nejlepší konzolí od Nintenda

V pátek se začal v Česku i v zahraničí oficiálně prodávat nový Switch OLED. Jde o tu vůbec nejlepší konzoli od společnosti Nintendo, nabízí však stejný výkon jako její předchůdce. Výrobce se při vylepšování zaměřil na jiné aspekty než na výkon.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch OLED

Článek

Novinka se jmenuje Switch OLED, čímž výrobce odkazuje na nejzásadnější vylepšení – použití sedmipalcového OLED displeje. Ten by měl nabídnout věrnější barevné podání, výrazně lepší kontrast a v neposlední řadě i větší velikost. Původní Switch měl totiž pouze 6,2palcovou obrazovku.

Nintendu klesl zisk. Zvrátit to má nová konzole

Hry a herní systémy

Vylepšeno bylo také vnitřní úložiště, které místo původních 32 GB nabízí nyní kapacitu 64 GB. Ostatní hardware, který se podílí na celkovém výkonu konzole, však zůstal nezměněn. To v praxi znamená, že všechny tituly bude možné hrát přímo na konzoli v rozlišení 720p a v doku u televizoru či monitoru v rozlišení 1080p.

Zmiňovaný dok navíc nově nabízí LAN konektor, samotná konzole se pak chlubí vylepšeným audio systémem a zcela přepracovaným polohovatelným stojánkem. Ten je nyní větší, měl by tedy být při hraní stabilnější.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch OLED

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch OLED

Na doma i na cesty

Základní koncept Switche by měl zůstat zachován, stále půjde o konzoli pro hraní na doma i na cestách.

Klasický Switch je v první řadě plnohodnotnou televizní konzolí. Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourává nutnost pořizování dvou zařízení, neboť na doma i na cesty stačí jen jedno.

Nový Switch vyjde na podzim. Jak bude vypadat a co bude umět?

Hardware

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název JoyCon. Hráč může mít ovladač v každé ruce, případně jeden může půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě lze i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Switch OLED případné zájemce vyjde na 9490 Kč, platí to pro obě nabízené varianty – černobílou a červenomodrou.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch OLED

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch OLED

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám