Hlavní obsah

Speciální rukavice mají zdokonalit zážitek z virtuální reality

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výhradně na fanoušky virtuální reality cílí nové rukavice od společnosti Teslasuit. Jejich úkolem však není zahřát člověka v zimních a sychravých dnech, ale místo toho zdokonalit zážitek z virtuální reality. Jde o zajímavý doplněk k obleku, který se nabízí již od loňského roku.

Foto: archív výrobce

Rukavice Teslasuit

Článek

Společnost Teslasuit není na poli virtuální reality žádným nováčkem. Běžní uživatelé ale tento podnik patrně příliš znát nebudou, jeho výrobky se nabízejí výhradně pro komerční sféru. To je i případ obleku, která se používá při výcviku astronautů či při nácviku nouzové evakuace.

Oblek totiž dovede měnit tlak na různé části těla, ale například i teplotu tak, aby byla simulace co možná nejvěrnější. To, co však uživatelům doposud chybělo, byl právě cit v rukou. Napravit to mají nové rukavice pro virtuální realitu.

Sázka na virtuální realitu se Valve vyplatila, zájem o brýle je obrovský

Hry a herní systémy
Foto: archív výrobce

Oblek Teslasuit

Podle výrobce mají lidé díky novince doslova „cítit virtuální prostředí“. Tato vychytávka dovede detekovat pohyby ruky uživatele a poskytuje mu zpětnou vazbu podle toho, co se děje ve virtuálním světě. Na každém prstu je umístěn speciální systém pro simulování dotyku a textury.

V praxi tak uživatel bude cítit úplně něco jiného, když se dotkne kovové tyče, a když pohladí bavlněné povlečení na posteli. Rukavice pro virtuální realitu by totiž měly být schopné kromě materiálů imitovat i různé teplotní rozdíly. Chybět nebudou systémy odporu či vibrací, které celý zážitek z virtuální reality ještě umocní.

Kolik budou rukavice stát, není zatím jasné. Zástupci společnosti Teslasuit totiž neprozradili, zda bude novinka dostupná i pro běžné uživatele, nebo jako v případě obleku pouze pro komerční sféru.

Foto: archív výrobce

Rukavice a oblek Teslasuit

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám