Hlavní obsah

Virtuální realita bude dostupnější. Brýle od HTC zlevní o tisíce korun

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Virtuální helma HTC Vive Pro se v obchodech nabízí za částky přesahující hranici 22 000 korun. Výrobce se však nyní nechal slyšet, že tento model čeká velké zlevnění o několik tisíc. Díky tomu by se virtuální realita měla stát ještě dostupnější pro širokou škálu uživatelů.

Foto: archív výrobce

HTC Vive Pro

Článek

Helma a brýle od HTC nejsou na tuzemském trhu žádnou novinkou, nabízejí se v obchodech už zhruba dva roky. Stále jde však o špičkový model, který má ambice uspokojit ty nejnáročnější uživatele. Tomu koneckonců odpovídá i původní cenovka.

Samotný headset se prodával za 22 290 Kč, nově však bude cena snížena na 16 790 Kč. Výhodnější bude také set obsahující ovladače a další příslušenství. Ten z původních 36 190 Kč zlevní na 31 190 Kč.

Lákadla virtuální a rozšířené reality

Testy

Virtuální helma HTC Vive Pro je vybavena OLED displeji s celkovým rozlišením 2880x1600 pixelů. Rozlišení se tak v porovnání s předchozím modelem zvýšilo o více než 70 %, což je v praxi rozhodně znát. Patrně nejvíce při čtení textů ve virtuálním světě.

Není žádným tajemstvím, že intenzitu zážitku z virtuální reality výrazně ovlivňují i sluchové vjemy. Proto je nový Vive Pro opatřen integrovanými sluchátky s vysokým výkonem a vestavěným zesilovačem.

Foto: archív výrobce

HTC Vive Pro

Nový je také systém uchycení headsetu na hlavě uživatele. Nabízí lepší rozložení hmotnosti, snadné nastavení velikosti pomocí kruhového dotahování, a celkově zvýšený komfort – alespoň v porovnání s předchůdcem.

Mezi další vylepšení patří také dva mikrofony s aktivním potlačením okolního hluku a duální kamera umožňující pohled do reálného světa. Ta je navíc k dispozici i vývojářům, kteří ji mohou využít k rozšíření jejího obsahu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám