Hlavní obsah

Sony chystá novou verzi kapesní herní konzole PSP

Japonský elektronický gigant Sony připravuje zahájení prodeje nové verze kapesní herní konzoly Playstation Portable, kterou bude možné používat jako telefon. Oznámila to dnes firma na největším evropském veletrhu videoher v Lipsku. Dodala, že nová konzole Playstation Portable 3000 vstoupí na evropský trh 15. října.

Článek

Konzole bude mít zabudovaný mikrofon a bude vybavena novou obrazovku s více barvami. Současná konzole PSP již podporuje program Skype, který umožňuje bezplatné telefonování po internetu. U nové verze Sony hodlá tento proces zjednodušit. "Věříme, že to z PSP učiní životaschopné komunikační zařízení," řekl jeden z představitelů firmy.

Přístroj PSP 3000 se bude prodávat za 199 eur (téměř 5000 korun). Bude tak o 30 eur dražší než současná verze konzoly, která zůstane v prodeji, napsala agentura Reuters. Sony dnes rovněž oznámila, že koncem října uvede na trh novou verzi své vlajkové konzoly Playstation 3 s pevným diskem o kapacitě 160 gigabytů, který umožní uchovávat více filmů a her stažených z internetu.

Sony se tak snaží vytvořit podmínky k tomu, aby mohla konzole PlayStation 3 sloužit jako centrum domácí zábavy. Sony od poloviny 90. let dominovala trhu s herními konzolami. Prodej PlayStation 3 však nyní výrazně zaostává za konkurenčním zařízením Wii společnosti Nintendo.

Úspěch konzole Wii je především v interaktivním ovládání každé hry. Hráč neovládá hru pouhým mačkáním tlačítek, ale reálnými pohyby, které by v daných situacích dělal. Více vám o herní konzoli Wii a jejím používání napoví naše recenze.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám