Hlavní obsah

Microsoft tvrdí, že konzole Xbox v prodeji porazí PlayStation od Sony

Americká společnost Microsoft věří, že jejích herních konzolí Xbox 360 se nakonec prodá více než konkurenčních zařízení PlayStation 3 od japonské společnosti Sony. Microsoft své odhady opírá o analýzu prodeje za předpokládanou dobu existence obou těchto konzolí. Informuje o tom agentura Reuters.

Článek

Microsoft už má připravených i několik nových her, které mu mají pomoci zvýšit zájem o Xbox. Je mezi nimi například Gears of War 2, což je dlouho očekávané pokračování jeho současného trháku. Hra se má objevit na pultech obchodů 7. listopadu a exkluzivně bude debutovat na konzolách Xbox 360. Pro Microsoft ale není konkurencí pouze PlayStation 3, ale také konzola Wii od další japonské společnosti Nintendo.

Wii je světově nejúspěšnější herní konzele

Konzole Nintendo Wii je v současnosti jednou z nejprodávanějších konzolí na světě. Úspěch konzoly Wii je především v interaktivním ovládání každé hry. Hráč neovládá hru pouhým mačkáním tlačítek, ale reálnými pohyby, které by v daných situacích dělal. Více vám o herní konzoli Wii a jejím používání napoví naše recenze.

:. Herní konzole Nintendo Wii. Foto: Nintendo

PlayStation 3 má tu výhodu, že se dodává s videopřehrávačem nové generace, který využívá formátu vysokého rozlišení obrazu Blu-ray. V současné době tedy patří prvenství na trhu herních konzol zařízení Wii, minulé generaci her kralovala konzola PlayStation 2 od Sony.

"Xbox 360 prodá v této generaci v celém světě víc konzol než PlayStation 3," podotkl viceprezident Microsoftu Don Mattrick, který se ve firmě stará právě o divizi herních konzol.

XBox 360 bude levnější o 750 korun

Microsoft o víkendu sdělil, že cenu své nejprodávanější konzoly Xbox 360 Pro s pevným diskem 20 gigabytů sníží z 349 na 299 dolarů (asi 4 400 Kč), protože má vysoké zásoby. Začátkem srpna však firma představí nový model s pevným diskem 60 gigabytů, který se bude prodávat za 349 dolarů.

:. Sony PlayStation 3 osazený 60GB pevným diskem. Foto: Sony

Snížením ceny na 299 dolarů se Xbox 360 Pro stává o 100 dolarů levnější než zařízení PlayStation 3 s kapacitou disku 40 gigabytů. Microsoft tvrdí, že na americkém trhu se konzol Xbox 360 zatím prodalo zhruba o pět miliónů více než konzol PlayStation 3. Konzoly Xbox 360 se na trhu poprvé objevily v listopadu 2005. To je asi o rok dříve než se začaly prodávat konzoly PlayStation 3 a Wii.

Microsoft se snaží udělat ze zařízení Xbox 360 zábavní centrum, které by vedle hraní her umožňovalo řadu dalších věcí. Microsoft už podepsal dohodu se společností NBC Universal, která umožní, že v platformě Xbox Live budou dostupné i některé televizní pořady.

Reklama

Související články

Hra GTA IV trhá prodejní rekordy

Americký výrobce videoher Take-Two Interactive Software hospodařil ve druhém finančním čtvrtletí se ziskem 98,2 miliónu dolarů po ztrátě 51,3 miliónu před...

Microsoft sníží cenu herní konzole Xbox 360

Americký softwarový gigant Microsoft v brzké době sníží cenu nejprodávanější verze své herní konzole Xbox 360 o 50 dolarů na 299 dolarů (zhruba 4500 korun)....

Výběr článků

Načítám