Hlavní obsah

Sony uvede na trh konzolu PlayStation 3 s větším harddiskem

Japonská společnost Sony uvede v září na trh herní konzolu PlayStation 3 s pevným diskem o kapacitě 80 gigabytů. Konzola bude stát 399 dolarů (5840 korun), což je cena, za kterou lze nyní v USA pořídit PlayStation 3 s pevným diskem o kapacitě 40 gigabytů. Tu hodlá firma postupně stahovat z prodeje.

Článek

Sony se snaží vytvořit podmínky k tomu, aby mohla konzola PlayStation 3 sloužit jako centrum domácí zábavy umožňující ukládání stažených filmů a her. Firma v úterý na největším veletrhu videoher E3 v Los Angeles představila novou službu, díky které si uživatelé konzoly PlayStation 3 budou moci na internetu půjčovat či kupovat filmy a televizní pořady.

Sony od poloviny 90. let dominovala trhu s herními konzolami, prodej PlayStation 3 však nyní výrazně zaostává za konkurenčním zařízením Wii společnosti Nintendo. Wii je v současnosti jednou z nejprodávanějších konzolí na světě. Úspěch konzoly od Nintenda je především v interaktivním ovládání každé hry. Hráč neovládá hru pouhým mačkáním tlačítek, ale reálnými pohyby, které by v daných situacích dělal. Více vám o herní konzoli Wii a jejím používání napoví naše recenze.

Sony navíc musí bojovat o druhé místo na americkém trhu s další konkurenční konzolou Xbox 360 firmy Microsoft. Microsoft o víkendu snížil Xboxu o 50 dolarů na 299 dolarů (asi 4400 korun). Firma současně předvedla nový model konzoly s třikrát větší kapacitou pevného disku.

Reklama

Související články

Microsoft sníží cenu herní konzole Xbox 360

Americký softwarový gigant Microsoft v brzké době sníží cenu nejprodávanější verze své herní konzole Xbox 360 o 50 dolarů na 299 dolarů (zhruba 4500 korun)....

Výběr článků

Načítám