Hlavní obsah

Skoro jako stolní počítač. Nový tablet bude mít špičkové parametry

Novinky, ort

Společnost Asus pracuje na novém tabletu řady ZenPad. Ten bude velmi zajímavý, neboť nabídne parametry, za které by se nemusel stydět ani kdejaký stolní počítač. Upozornil na to server Next Power Up.

Foto: Asus

Jak bude novinka vypadat, zatím není jasné. Na snímku je jeden ze starších modelů společnosti Asus.

Článek

Zástupci Asusu zatím příchod novinky oficiálně nepotvrdili. Na internet nicméně unikly výsledky benchmarkových testů GFXBench, které jsou využívány ke zjišťování přesného výkonu jednotlivých tabletů a dalších zařízení.

Testy zároveň zaznamenávají přesné parametry zkoušených zařízení, díky čemuž vlastně už technická specifikace chystané novinky není tajemstvím.

12jádrový procesor a 4 GB operační paměti

Nový tablet řady ZenPad by měl tedy podle serveru Next Power Up nabídnout především velmi slušný výkon. Počítá se totiž s tím, že v jeho útrobách budou hned 4 GB operační paměti a k tomu 12jádrový procesor. Tolika jádry přitom nedisponuje ani většina stolních sestav.

Polepšit by si novinka měla ve srovnání s aktuálně nabízenými modely také v otázce grafického výkonu. Použit totiž u ní bude čip PowerVR Rogue GX6250, který by měl stačit i na plynulý chod náročnějších systémů.

Na detailnější hodnocení výkonu si nicméně budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

Bude levný?

Jisté je nicméně to, že stroj bude pracovat s 9,7palcovým displejem s rozlišením 2048 × 1536 obrazových bodů. Úložný prostor nabídne kapacitu 64 GB a vše poběží pod operačním systémem Android.

Kdy se novinka od společnosti Asus ukáže na pultech obchodů, zatím není jasné. Server Next Power Up nicméně spekuluje o tom, že cena tabletu bude s ohledem na nabízený výkon poměrně příznivá – stát by měl zhruba deset tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám