Hlavní obsah

Sharp vyvinul pokročilý LCD panel, nabízí špičkový kontrast

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový plochý panel Sharpu nabízí kontrastní poměr 2500:1. Podle výrobce je to vůbec nejvyšší hodnota u masově vyrobených displejů. Produkt však nemíří na stoly běžných uživatelů, ale do automobilů jako součást přístrojových desek blízké budoucnosti.

Článek

LCD panely doposud používané v automobilech byly nejčastěji součástí navigačních systémů, nebo televizních obrazovek na zadních sedadlech. V současnosti se stále více objevuje trend začlenit LCD do přístrojových desek.

Tato LCD by měla zobrazovat jednak výstupní údaje měřících přístrojů, jako je například rychlost, stav nádrže nebo otáčky motoru. Současně by měla nabízet obraz, který rozšíří zorné pole řidiče a sloužit také jako bezpečnostní prvek díky připojení ke kamerám a senzorům umístěným na vozidle.

:. Vysoce kontrastní LCD panel Sharpu. Díky dobrému podání černé barvy prý nebude těžké začlenit jednotku i do tmavých přístrojových desek.

Problémem stávajících LCD panelů byl malý kontrast. Kvůli tomu byly pro tyto účely nevhodné. Novinka od Sharpu s kontratem 2500:1 by měla poskytovat o řád lepší čitelnost a sytější barvy.

Výrobce toho dosáhl "správným umístěním pixelů na LCD panelu a zvýšením výkonu barevných filtrů." Displeje mají díky těmto optimalizacím věrněji zobrazovat také černou barvu ve srovnání s klasickými LCD.

Podle analytiků půjdou v příštích letech dobře na odbyt nejen velkoformátové LCD obrazovky pro televize a počítačové monitory, ale také LCD displeje pro použití v automobilech. Tato oblast by již brzy měla zaznamenat velký růst.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám