Hlavní obsah

Sharp pokořil Apple, vyrobil nejjemnější displej pro tablety na světě

Novinky, mif

Když společnost Apple v březnu představila nový iPad, odborné veřejnosti vyrazila přednostmi displeje dech. Dotykový panel měl totiž nejjemnější rozlišení na trhu, které mu mohli všichni konkurenční výrobci závidět. Prvenství však nyní ukradla americkému počítačovému gigantu společnost Sharp, která představila ještě jemnější displej pro tablety.

Foto: Sharp

IGZO displeje s vysokým rozlišením od společnosti Sharp se budou vyrábět v různých úhlopříčkách.

Článek

„iPad má více obrazových bodů než váš HD televizor,“ neskrýval své nadšení v březnu šéf marketingu společnosti Apple Philip Schiller. Rozčarování konkurence bylo na místě, tehdy se žádnému výrobci o 9,7palcovém displeji s rozlišením 2048x1536 pixelů nezdálo. Hustota displeje je výborných 264 ppi (pixel per inch – obrazových bodů na palec).

Prvenství si však zástupci Applu neužili dlouho. Společnost Sharp totiž odhalila tento týden 10palcový IGZO displej s rozlišením 2560x1600 obrazových bodů. Jeho hustota je tedy ještě vyšší než v případě jablečného tabletu (300 ppi).

Foto: Reuters

iPad 3

Monitor společnosti Sharp by měl být využit především u tabletů a kompaktních notebooků. Kdy přesně by se měly na trhu objevit, výrobce neprozradil, podle neoficiálních informací by to ale mohlo být ještě letos.

Kromě desetipalcové obrazovky Sharp ukázal další dvě novinky - 32palcové a sedmipalcové panely. Větší obrazovka, která se bude využívat především u televizorů, má rozlišení 3840x2160 obrazových bodů (140 ppi) a menší pak 800x1280 pixelů (217 ppi).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám