Hlavní obsah

Samsung končí s výrobou televizorů v Číně

– Soul
Novinky, Miloslav Fišer

Po chytrých telefonech přestane společnost Samsung vyrábět v Číně také své televizory. S ohledem na toto rozhodnutí bude ukončen provoz jediné továrny jihokorejského elektronického gigantu na TV v nejlidnatější zemi světa. Upozornila na to agentura Reuters.

Foto: archív výrobce

Televizor Samsung Terrace (ilustrační foto)

Článek

Ukončení výroby televizorů je v souladu s dlouhodobým plánem Samsungu na přesunutí výroby. Jihokorejský podnik již v minulém roce informoval o stejném kroku v segmentu smartphonů, letos v srpnu pak ohlásil ukončení výroby počítačů na čínském území.

Továrna na výrobu televizorů v čínském městě Tchien-ťin zaměstnává podle agentury Jonhap na tři stovky pracovníků, dveře továrny by se měly definitivně uzavřít ještě před začátkem listopadu. Přestože to Samsung oficiálně nepotvrdil, pracovníci budou s největší pravděpodobností propuštěni.

Umějí se otáčet, vypadají jako obraz. Co zvládnou designové televizory

Hardware

Mluvčí jihokorejského elektronického gigantu, který je mimochodem největším výrobcem televizorů na světě, pouze stoicky uvedl, že podnik pokračuje „ve snahách o zvýšení efektivity výrobních aktivit“.

Po uzavření továrny na výrobu televizorů nicméně bude mít Samsung stále ještě část výrobních kapacit na čínském území, a to konkrétně továrnu na výrobu domácích spotřebičů ve městě Su-čou a polovodičovou výrobu v Su-čou a v Si-anu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám