Hlavní obsah

Nejvýkonnější televizní konzole dorazila do Česka. Ceny startují na 10 350 Kč

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek se v České republice začala oficiálně prodávat nová herní konzole PlayStation 4 Pro od společnosti Sony. Ta představuje to nejvýkonnější, co bude možné letos před Vánocemi zakoupit. Kolik případní zájemci za novinku zaplatí a co umí?

BEZ KOMENTÁŘE: PlayStation 4 ProVideo: archív výrobce

 
Článek

Doporučená cena PlayStationu 4 Pro byla pro tuzemský trh stanovena na 10 990 Kč. V jednotlivých obchodech se ale ceny již tradičně různí. Podle nákupního rádce Zboží.cz startují na 10 347 Kč. Vyšplhat se ale klidně mohou i na více než 11 000 korun, byť tuto pomyslnou hranici překonávají o pouhých pár stokorun.

„Uvedení PS4 Pro na trh představuje pro PlayStation nesmírně vzrušující moment. Ještě nikdy předtím jsme nepředstavili novou konzoli uprostřed životního cyklu platformy,” řekl Jim Ryan, prezident herní divize Sony Interactive Entertainment.

BEZ KOMENTÁŘE: Hry na PS4 ProVideo: PlayStation

Vysoký výkon, ale…

Pro některé hráče však může PlayStation 4 Pro působit tak trochu kontroverzně. Při premiéře se totiž tvůrci chlubili, že novinka „je plně připravena na éru hraní ve 4K“. Nakonec se ale ukázalo, že to není tak úplně pravda. [celá zpráva]

Čtyřka se slůvkem Pro v názvu skutečně nabízí výkonnější procesor AMD Jaguar i přepracovanou grafiku AMD Radeon, díky čemuž se konzole chlubí celkovým výkonem 4,2 teraflopu, ale to je pořád na některé 4K tituly málo.

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Pro

Ve 4K rozlišení bude možné na nové televizní konzoli od Sony samozřejmě sledovat také různé filmy a videa, což může pro některé uživatele představovat také velké lákadlo.

Celá řada her nicméně bude upscalovaná. Obraz tedy bude přepočítán z nižšího rozlišení na vyšší, jak zástupci japonského elektronického gigantu potvrdili již dříve. To nic ale nemění na tom, že žádnou výkonnější konzoli zatím jiný výrobce nenabízí.

Co chystá konkurence?

Microsoft sice pracuje na modelu S kódovým označením Scorpio, který se bude chlubit výkonem 6 teraflopů, ten však bude k mání až v druhé polovině příštího roku.

Sluší se však připomenout, že před letošními Vánocemi se snaží uživatele zaujmout i celá řada dalších televizních konzolí. Více se o jednotlivých modelech, které je možné aktuálně zakoupit, dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Microsoft zatím zveřejnil jedinou fotografii – srdce nové konzole Scorpio.

Reklama

Výběr článků

Načítám