Hlavní obsah

Nejvýkonnější herní grafika se ukáže ještě tento měsíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Nvidia odhalila v lednu na veletrhu CES v americkém Las Vegas nejvýkonnější grafickou kartu GeForce RTX 3090 Ti. Příliš detailů ale zástupci neprozradili. A i když jsme se bližších informací měli dočkat ještě v prvním měsíci letošního roku, nestalo se tak. Zlom má ale nastat tento měsíc.

Foto: archív výrobce

GeForce RTX 3090 Ti

Článek

Nvidia sice v Las Vegas příchod nové, extrémně výkonné grafiky potvrdila – dokonce ji i ukázala, další informace ale zástupci podniku přislíbili zveřejnit až „později v tomto měsíci“, tedy v lednu. To se ale nakonec nestalo.

Kdy se tedy bližších informací dočkáme, především tedy potvrzení ceny a termínu uvedení na trh, doposud Nvidia neprozradila. A nezdůvodnila ani to, proč ke zpoždění došlo. Na zahraničních serverech se množí informace, že výrobce prozatím mlčí kvůli problémům ve výrobě.

Nejvýkonnější herní grafika odhalena. Dostupnější model přijde dříve

Hardware

Nyní to ale vypadá, že oficiální vydání je naplánováno na úterý 29. března. Informaci přinesl server VideoCardz, který se odkazuje na uniklé dokumenty na čínském fóru Chiphell.

Sluší se připomenout, že to byl právě server VideoCardz, který v minulosti správně uvedl, že Nvidia ukáže levnou grafiku GeForce RTX 3060, a to ještě před oficiální premiérou. Je tedy více než pravděpodobné, že se tento měsíc skutečně nové karty dočkáme.

Přestože podrobnější informace zatím nejsou k dispozici, lze očekávat, že s ohledem na nárůst výkonu půjde o jednu z nejdražších herních grafik na trhu. Výrobcem doporučená cena modelu GeForce RTX 3090 je totiž 40 999 Kč, v obchodech se ale běžně setkáváme s vylepšenými kartami, které stojí klidně i o 20 000 Kč více. Model RTX 3090 Ti bude pochopitelně ještě dražší.

Hráči se mohou konečně radovat. Ceny grafických karet výrazně padají

Hardware

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám